Politie Drenthe

Woensdagmiddag 04-02-04

Meppel 04-02-2004 - Nieuws van politie Drenthe

Inbraken
ASSEN - Woensdagmorgen tussen 09.30 en 13.00 uur is ingebroken in een vrijstaande woning aan de Platolaan in Assen. De bewoners waren afwezig. Uit de woning zijn o.a. een computer met scherm gestolen.

Ook het gebouw van de speeltuinvereniging aan de Pelikaanstraat in Assen kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag ongewenst bezoek. Men kwam binnen door een deur te forceren. Uit het gebouw zijn eet- en drinkwaren gestolen. Een getuige zag een verdacht persoon op een opoefiets wegrijden.

EMMEN - In een horecagelegenheid aan de Nijkampenweg in Emmen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag een aantal gokkasten opengebroken. Men kwam het gebouw binnen door een ruit te vernielen. De buit bestond uit geld.

COEVORDEN - Aan de Stephensonweg en de Moniersweg in Coevorden is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in twee bedrijfspanden. Hier bestond de buit uit gereedschap.

Verkeerscontrole
EMMEN - De politie hield woensdag in Emmen verkeerscontroles op de Weerdingerstraat, Houtweg, Statenweg en Valtherzandweg. Er werd o.a. gecontroleerd op de max. snelheid. Het resultaat was:
- 9 automobilisten bekeurd voor te snel rijden
- 4 keer voor het niet dragen van de autogordel
- 2 keer voor het voeren van verkeerde verlichting
- 1 keer voor het niet handsfree bellen

- 1 bromfietser die niet op het verplichte fietspad reed.

Van de weg
DE WIJK - Op de Commissieweg tussen De Wijk en De Stapel vloog woensdagmorgen een 34 jr. vrouw uit Ruinen met haar auto uit de bocht. De vrouw lette even niet op, kwam in de berm en uiteindelijk tot stilstand in een weiland. Met nekklachten is zij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

Doorgang niet vrijgelaten
LOON - Bij de spoorwegtunnel in de Peeloerweg bij Loon botsten woensdagmiddag twee personenautos op elkaar. Hierbij raakten twee personen gewond. Een 31 jr. automobilist uit Rolde liet bij de tunnel de doorgang niet vrij voor een tegemoetkomende auto bestuurd door een 52 jr. vrouw uit Loon. De vrouw had voorrang. De man uit Rolde raakte licht gewond. Hij hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. Zijn 66 jr. passagiere uit Rolde moest wel voor onderzoek naar het ziekenhuis. De auto van de Roldenaar was niet verzekerd.

Bromfiets gestolen
MEPPEL - Dinsdagmiddag is in de Van Kuykstraat in Meppel een zwarte Tomos bromfiets gestolen. De bromfiets stond afgesloten geparkeerd voor een woning.

De voorlichting voor politie Drenthe wordt tot donderdagmiddag 17.00 uur gedaan door Dirk Neef. Tel. 06 - 51 557 950