Ingezonden persbericht


Persbericht

Burgemeester positief over jongerenraad in Wageningen

De nieuwe burgemeester van Wageningen, de heer Pechtold, is positief over het instellen van een jongerenraad in zijn gemeente. Dit bleek tijdens een kennismakingsdebat dat Pechtold op 2 februari aanging met jongeren uit de gemeente. Het debat is georganiseerd door een groot aantal politieke jongerenorganisaties.

Hoewel er door de aanwezigheid van verschillende onderwijsinstellingen veel jongeren in Wageningen wonen, is hun invloed op het gemeentelijk beleid beperkt. De gemeenteraad is voor hen over het algemeen een te hoge drempel om actief te worden in de politiek. Een jongerenraad zou volgens een van de aanwezige een goed instrument zijn om jongeren bij de politiek te betrekken. Ook Pechtold ziet zoiets wel zitten. "Maar dan moet het ook uit de jongeren zelf komen. Als zij met een plan komen en de gemeente vragen om het te faciliteren vind ik het een leuk idee. Maar het moet dan niet alleen 'gemeenteraadje spelen' zijn. Het moet echt zijn; beleidsnota's tegen het licht houden en de gemeenteraad adviseren."

Naast het instellen van een jongerenraad is ook over andere onderwerpen gesproken. Hoewel veel dingen eigenlijk best goed geregeld blijken, hebben de Wageningse jongeren toch ook reden tot klagen. Grootste ergenis blijft waarschijnlijk de staat van het openbaar vervoer. "Met het afschaffen van de interliner van Ede naar Arnhem is het er niet beter op geworden". En ook op het gebied van wonen kan nog veel verbeterd worden. De keuze is beperkt, waardoor het vooral voor starters moeilijk is om geschikte woonruimte te vinden. Dit kon Pechtold beamen: "Ook ik ben starter op de Wageningse woningmarkt en merk dat het aanbod schaars is".

Einde persbericht


---



Ingezonden persbericht