Ingezonden persbericht


Persbericht

ZyLAB door de interne beveiligingsafdeling van het ministerie van handel in de V.S. geselecteerd voor het vastleggen en archiveren van gegevens

Amsterdam, 4 februari 2004 - ZyLAB, gevestigd marktleider op het gebied van document imaging en full-text retrieval software, is door de afdeling interne beveiliging van het ministerie van handel in de V.S. (Department of Commerce, Office of Security) geselecteerd voor het leveren van haar ZyIMAGE-software. ZyIMAGE is het belangrijkste softwareproduct voor documentarchivering en full-text retrieval van ZyLAB en zal worden ingezet voor het ontsluiten en vastleggen van belangrijke gegevens van de afdeling interne beveiliging. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het opstellen en implementeren van programma's voor het beveiligen van alle medewerkers, faciliteiten, informatie, systemen en andere bronnen van het ministerie.

ZyIMAGE biedt overheidsorganisaties een volledige XML-omgeving voor opslag en integratie en voldoet volledig aan de DoD 5015.2-eisen van het Amerikaanse ministerie van defensie. De nieuwste versie van ZyIMAGE is ontwikkeld in nauwe samenwerking met klanten als de oorlogstribunalen van de Verenigde Naties en verschillende anonieme organisaties op het gebied van veiligheid en defensie.

De missie van de afdeling voor de interne beveiliging bestaat uit het opstellen van beleid, programma's en visie voor samenwerking met:
· Facility managers in het kader van vermindering van terroristisch gevaar voor het personeel en de faciliteiten;

· Program managers om het personeel, de informatie en de faciliteiten minder bloot te stellen aan gevaar door spionage, en;

· De leiding van de afdeling en het ministerie om beter voorbereid te zijn op noodgevallen rondom activiteiten van de afdeling.

ZyLAB en de Amerikaanse overheid
ZyLAB werkt samen met meer dan 100 Noord-Amerikaanse overheidsorganisaties, zoals: Alcohol, Tobacco and Firearms (ATF), Department of Commerce, Department of Justice, Federal Bureau of Investigation (FBI), Montgomery County, MD government, New York Public Library, U.S. Air Force, U.S. Army en U.S. Navy.

Over ZyLAB
ZyLAB Distribution BV is een 100% dochteronderneming van het snel groeiende en winstgevende ZyLAB concern. Twintig jaar geleden ontwikkelde ZyLAB het product ZyINDEX, dat al snel de meest gebruikte oplossing werd voor het doorzoeken van grote hoeveelheden elektronische files in PC-omgevingen. In 1991 kwam ZyLAB's belangrijkste product ZyIMAGE op de markt, de beste zoekmachine voor grote collecties gedigitaliseerde papieren en elektronische bestanden. De evolutie van ZyLAB gaat door met ZyIMAGE 5.0, dat een volledig open-source XML framework bevat en geschikt is voor papier, elektronische bestanden, e-mail en bijna alle vormen van multimedia. ZyIMAGE 5.0 vormt de kern van ZyLAB's complete oplossingen voor het archiveren, doorzoeken, vinden, ordenen, delen en reproduceren van documenten, die onder andere worden toegepast bij juridische-, financiële- en overheidsinstellingen. ZyLAB heeft wereldwijd installaties op meer dan 7.000 locaties met ruim 300.000 gebruikers. Vanuit haar kantoren in de Verenigde Staten, Europa en Azië kan ZyLAB haar klanten ter plekke een snelle dienstverlening bieden. Meer informatie kan worden gevonden op: www.zylab.com.


---

Voor redactionele informatie:
PB0204
Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034,
fax: 055-3602661, e-mail: PRInflux@cs.com, website: www.influx-PR.com.