Gemeente Hilvarenbeek


Uit de B&W-besluitenlijst van 03 februari 2004 (04-02-2004)

Monumentenvergunning Willibrorduskerk, Diessen
Het college heeft een monumentenvergunning verleend voor het restaureren van de kapconstructie van de Willibrorduskerk in Diessen. Zodra de gunning van de werkzaamheden heeft plaatsgevonden - dat gebeurt waarschijnlijk binnen enkele weken - kan gestart worden met de restauratie.

Klanttevredenheidsonderzoek
Na een periode van intensieve voorbereidingen opende de Centrale Balie begin dit jaar officieel haar deuren. Het belangrijkste doel van deze vernieuwde dienstverlening is de klanten nog sneller en beter van dienst te zijn aan de balie, via de telefoon en op de gemeentelijke website.
In het eerste kwartaal van 2005 staat een evaluatie van de Centrale Balie gepland. Voor deze evaluatie is het van belang om te beschikken over informatie over de huidige situatie. Het college heeft besloten het startniveau van de Centrale Balie vast te leggen via een klanttevredenheidsonderzoek. Het onderzoek neemt tien weken in beslag en gaat eind februari van start. Studenten van Fontys voeren het onderzoek uit.

Aanlegvergunning
De provincie wil een gedeelte van de Dunsedijk - tussen Groenstraat en Kinderlaan - verharden. Voor het verharden van dit weggedeelte - dat is bestemd als agrarisch gebied - is een aanlegvergunning nodig. De daarvoor benodigde procedure wordt opgestart.
Gedeeltelijke verharding van de Dunsedijk maakt onderdeel uit van de reconstructie van de provinciale weg tussen Esbeek en Reusel, waarmee dit voorjaar gestart wordt. Na voltooiing van de reconstructie zal het betreffende weggedeelte van de Dunsedijk worden gebruikt als parallelweg.

Uit eerdere collegevergaderingen

Zorgboerderij in Haghorst
Het college stemt in met het verzoek van de familie Donkers uit Haghorst om te starten met een zogenaamde zorgboerderij. De familie wil - naast het huidige jongvee-opfokbedrijf -starten met een afdeling kleinvee, een moestuin en een beperkte kwekerij voor koude potplanten. Doel van de zorgboerderij is een zinvolle dagbesteding bieden aan mensen met een verstandelijke beperking.
Het bedrijf van de familie Donkers ligt in het extensiveringsgebied van de Hilver. In extensiveringsgebieden is geen ruimte voor intensieve vormen van landbouw maar worden juist activiteiten zoals recreëren bij de boer en zorgboerderijen gestimuleerd.