Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Volgende stap in besluitvorming A4 Midden-Delfland

Minister Peijs van Verkeer en Waterstaat heeft vandaag met de startnotitie voor de aanvulling op de trajectnota en het milieueffectrapport van de A4 Midden-Delfland ingestemd. Deze notitie heeft als doel aan te geven welke varianten in de vervolgstudie naar de aanleg van de A4 Midden-Delfland worden onderzocht.

De A4 Midden-Delfland staat al jaren op de politieke agenda en geldt als sluitstuk van de rijksweg tussen Amsterdam en Rotterdam. Over hoe het laatste stuk A4 precies gaat lopen, moet nog een besluit worden genomen. De variant uitgewerkt door gedeputeerde Norder (Provincie Zuid-Holland) is één van de mogelijkheden, evenals de Veilingroute (A54) met of zonder Oranjetunnel. Verder worden nog andere mogelijke opties onder de loep genomen.

De startnotitie is besproken met de adviescommissie Integrale ontwikkeling Delft-Schiedam (IODS), waarin overheden en belangenorganisaties zijn vertegenwoordigd. De startnotitie wordt in maart ter inzage gelegd. De trajectnota en het milieueffectrapport zijn medio volgend jaar gereed, zodat het tracébesluit nog in deze kabinetsperiode kan worden genomen.

Voor de A4 Midden-Delfland heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat 475 miljoen euro gereserveerd.