Gemeente Zaanstad

GenomineerdenZaankanjerprijs 2003 bekend!

woensdag 4 februari 2004

De Zaankanjerprijs is een prijs voor buurtbewoners, voortgekomen uit het project "Paraat voor de straat". Dat is een project waarin inwoners worden gestimuleerd zich, met steun van de gemeente, in te zetten om de veiligheid en leefbaarheid in hun straat of buurt te vergroten. Veel vrijwilligers doen dit voor hun eigen buurt of straat. Vaak zijn het stille werkers, wars van bedankjes. Zij organiseren bijvoorbeeld schoonmaakacties of bollenplantacties, maar zij bevorderen ook vaak sociale contacten in de buurt. Met de Zaankanjerprijs wil de gemeente Zaanstad haar dank uitspreken aan deze Zaankanjers.Een jury had de moeilijke taak, drie van de 26 ingezonden kandidaten te nomineren voor de Zaankanjerprijs 2003. Deze vijfkoppige jury bestaat uit:

* Anna Hoogenkamp (voorzitter Jongerenraad Zaanstad),
* Piet van Tellingen (raadslid),

* Kati Prost (oud-voorzitter Wijkbeheer Krommenie),
* Figen Akyldiz (één van de winnaressen Zaankanjerprijs 2002) en
* Rinus Buijvoets (centrummanager dienst Wijken).

De genomineerden zijn, in willekeurige volgorde:
* De heer G. Doorgeest

Hij runt, naast zijn werkzaamheden als huismeester, de ´Perim-boys`. Dit is een groep van 30 jongeren tussen de 15 en de 25 jaar. De heer Doorgeest organiseert veel succesvolle activiteiten rondom de Perim zoals voetbalwedstrijden en barbecues, maar ook heeft hij met en voor deze jongeren een jeugdhonk opgericht. Ook organiseert hij vele activiteiten voor een groep van ongeveer 80 jongeren tussen de 8 en 12 jaar uit de Perim. Vanuit zijn betrokkenheid staat hij vaak voor iedereen klaar.


* De heer S. Siderius

Hij is een initiatiefrijke kracht in Wormerveer met een groot doorzettingsvermogen. Vooral voor de feestweek Wormerveer 500 jaar, de Kerstmarkt en bij de Werkgroep De Buurt in ´t Zonnetje zet hij zich in. Met veel positieve inzet en gevarieerde creativiteit in de communicatie en in de activiteiten vergroot hij de sociale verbondenheid in Wormerveer.


* De Vrienden van de Zaandijker Sluis

Dit zijn 25 enthousiaste vrijwilligers die de leefbaarheid in oud en nieuw Zaandijk op een originele manier bevorderen. Door het schutten en het openhouden van de sluis, wordt ook de waterrecreatie op een bijzondere manier bevorderd. Het afgelopen jaar hebben zij meer dan 1800 vaartuigen geschut. Naast het "gewone" schutten, organiseren zij gevarieerde activiteiten zoals het sluisfestival en het jaarlijkse schuttevaeren tijdens de braderie. De Vrienden van de Zaandijker Sluis is een hechte groep, die samen voor veel sociale verbondenheid in de buurt zorgen.

Wie uiteindelijk de Zaankanjerprijs 2003 wint, wordt tijdens de prijsuitreiking op 27 februari a.s. door wethouder C. Loggen om 13.00 uur bekend gemaakt in de Raadzaal van het gemeentehuis. De Zaankanjerprijs 2003 zal bestaan uit een aandenken en 500,-.

Door op onderstaande links te klikken kunt u overig nieuws uit de regio vinden.

http://zaanstreek.webregio.nl
www.nhd.nl
www.rtvnh.nl