Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (4/2)

Oosterhout, woensdag 4 februari 2004

Brutale inbreker opgepakt
WAALWIJK: De politie arresteerde een 44-jarige inwoner uit Den Bosch op verdenking van poging tot diefstal van een kluis. Personeel van een bedrijf aan de Professor Asserweg in betrapte dinsdagavond 3 februari rond 19.30 uur de brutale inbreker. Het personeel was bezig met werkzaamheden in het bedrijfspand, toen ze geluiden hoorden. Ze gingen op onderzoek uit en troffen in het kantoorgedeelte een onbekende man aan. Deze man zette op dat moment net de kluis neer. Hij had een wel zeer ongeloofwaardige smoes. Hij vertelde namelijk dat hij wilde solliciteren bij het bedrijf. Volgens de verdachte zag hij bij aankomst twee buitenlanders de bewuste kluis naar buiten sjouwen. Hij zou de kluis hebben afgepakt en weer terug hebben gezet. Uiteraard geloofde men dit verhaal niet en de politie werd gewaarschuwd. De politie heeft de man overgenomen en gearresteerd, waarna hij is ingesloten. De auto van de verdachte stond klaar met draaiende motor en gedoofde verlichting, bij een naastgelegen bedrijf. De auto is door de politie in beslag genomen. Bij zijn verhoor bleef de verdachte volharden bij zijn eerdere verhaal. De man is in verzekering gesteld.

Forse buit bij bedrijfsinbraak
KAATSHEUVEL: In de nacht van 4 februari werd er ingebroken bij een bedrijf aan de Hoofdstraat te Kaatsheuvel. De inbrekers stalen een plasmascherm, diverse dvd-spelers, dvd- recorders en een lcd-TV. De politie nam een aangifte op van de gedupeerde eigenaar en stelde een buurtonderzoek in. Hierbij kwam vast te staan dat de inbraak rond 04.00 uur is gepleegd, door vermoedelijk twee daders. Ze maakten bij de inbraak waarschijnlijk gebruik van een rode Opel Astra. Op basis van een aantal getuigenverklaringen rechercheert de politie verder.

Goede inbraakpreventie voorkomt inbraak
GILZE: In de Ruysdaelstraat probeerden inbrekers een woning binnen te komen. Op diverse plekken rond de woning trachtten ze in te breken. Daarbij is veel braakschade aangericht, maar is het niet gelukt om de woning binnen te komen. Dat kwam omdat er overal goede sloten en zelfs extra grendels zaten. De bewoners werden gealarmeerd door het lawaai dat de inbrekers maakten. Waarop de inbrekers zijn vertrokken. Het ging vermoedelijk om drie mannen. Een getuige noteerde het kenteken van de vluchtauto. Dit blijkt een gestolen auto te zijn.

Bekeuringen tijdens verkeerscontrole
TERHEIJDEN / RAAMSDONKSVEER: De politie hield op dinsdagmiddag 3 februari verkeerscontroles in Terheijden en Raamsdonksveer. Bij de controles werd gebruik gemaakt van de Lasergun. De resultaten op de Bredaseweg in Terheijden, waren vier bekeuring voor
snelheidsovertredingen en twee bekeuringen van 40,- voor het niet dragen van de autogordel Op de Oosterhoutse weg en de Oosterhoutseweg / Breetweerlaan in Raamsdonksveer gingen drie personen op de bon omdat zij te snel door de bebouwde kom reden. Een automobilist kreeg een proces-verbaal omdat hij de verplichte autogordel niet droeg. Verder schreven de agenten boetes uit voor het onnodig voeren van mistlampen en het rijden door rood licht ( 86,-). Ook iemand die zijn aanhanger verkeerd had geladen kreeg een bekeuring. Zijn lading stak maar liefst twee meter achter de aanhanger uit.

Politieactie in drugsonderzoek op negen locaties
WAALWIJK: Enige maanden geleden werd een grote hennepkwekerij ontmanteld. Daarbij is een verdachte aangehouden op verdenking van het kweken en handelen in drugs. In aansluiting hierop is verder onderzoek verricht, dat leidde tot een onderzoeksplan om op woensdag 4 februari 2004, op negen locaties nader onderzoek te doen.
In de vroege ochtenduren werden op drie plaatsen in Waalwijk, twee in Sprang-Capelle, twee in Drunen, een in Tilburg en een in Kaatsheuvel onderzoeken verricht. Daarbij waren in ongeveer 70 medewerkers van politie en justitie betrokken. De onderzoeken vonden plaats in aanwezigheid van de Rechter Commissaris en de Officier van Justitie. De politie arresteerde zes verdachten:

* een 33-jarige man uit Waalwijk;

* een 62-jarige man uit Waalwijk;

* een 34-jarige man uit Sprang Capelle;

* een 56-jarige man uit Sprang Capelle;

* een 55-jarige man uit Tilburg;

* een 47-jarige man uit Kaatsheuvel;
Tevens werden, verspreid over de locaties, in totaal ongeveer 2.000 hennepplanten inbeslaggenomen. Politie en Justitie namen op basis van de Pluk-ze-wetgeving een personenauto en een geldbedrag in beslag. Het doel van de Pluk-ze-wetgeving is om wederrechtelijk verkregen voordeel (lees: criminele winsten) terug te vorderen van verdachten. Het onderzoek wordt de komende dagen voortgezet.

Arrestatie na bedreiging met vuurwapen
OOSTERHOUT: Een 42-jarige inwoner van Oosterhout is dinsdagavond 3 februari gearresteerd op verdenking van bedreiging. Een familielid had kort daarvoor aangifte gedaan van het feit dat zij bedreigd was met een vuurwapen. De politie had reden om aan te nemen dat het om een serieuze bedreiging ging. De bewuste man is namelijk in het verleden vaker in aanraking geweest met politie en justitie voor soortgelijke feiten. Agenten arresteerden de verdachte even later bij zijn woning. De verdachte verkeerde bij zijn aanhouding onder invloed van alcohol en drugs. De politie heeft meteen de bewuste woning en de auto van de verdachte doorzocht. Tijdens de doorzoekingen is er overigens geen vuurwapen gevonden. De verdachte is in verzekering gesteld en in de loop van woensdag 4 februari in vrijheid gesteld.

Politie houdt man aan op verdenking van verkrachting
OOSTERHOUT: Een 28-jarige inwoner van Oosterhout is dinsdagavond 3 februari aangehouden en ingesloten op verdenking van relationeel geweld en verkrachting. De man kwam naar het politiebureau om te melden dat zijn vrouw vermist was. De vrouw had kort daarvoor echter aangifte gedaan van verkrachting en mishandeling door haar echtgenoot. De verdachte is op dat moment, na overleg met de Officier van Justitie, meteen opgepakt. Hij is verzekering gesteld. In verband met de privacy van betrokkenen doet de politie geen verdere mededelingen over deze zaak.

Bron: Jeroen Steenmeijer