Nuon

PERSBERICHT
Amsterdam, 4 februari 2004

Nuon schorst medewerker na vaststelling belangenverstrengeling

Energieonderneming Nuon heeft vandaag een medewerker geschorst vanwege vermenging van privé en zakelijke relaties met een voormalige leverancier van de onderneming. De vaststelling van deze vermenging heeft geleid tot een vertrouwensbreuk tussen de onderneming en de medewerker.

Mede op voorspraak van de medewerker heeft Nuon tussen 2001 en 2003 diensten afgenomen van het inmiddels gefailleerde meetbedrijf DGPS in Duiven. Vandaag is de vermenging van privé en zakelijke relaties komen vast te staan uit onafhankelijk, persoonsgericht onderzoek. Dit nadere onderzoek is uitgevoerd naar aanleiding van recente publicaties in dagblad De Telegraaf. Eerder intern onderzoek gaf geen aanleiding tot persoonsgericht onderzoek.

Uit het persoonsgerichte onderzoek is niet gebleken dat er sprake is geweest van excessen, zoals die recent in dagblad De Telegraaf zijn genoemd. Evenmin is uit dit onderzoek gebleken dat andere medewerkers bij de belangenverstrengeling waren betrokken.

Vorig jaar heeft Nuon, vooruitlopend op het faillissement van DGPS, alle banden met het bedrijf verbroken.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met haar producten en diensten bijna 3 miljoen klanten bedient in Nederland en het buitenland. Nuon is koploper in duurzame energie. Gestreefd wordt naar evenwichtige groei voor alle betrokkenen: aandeelhouders, medewerkers, klanten en milieu en maatschappij.

De omzet in 2002 bedroegen ¬ 4,7 miljard. Bij Nuon werken circa 10.000 mensen. De belangrijkste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland en Friesland en de gemeente Amsterdam.

Nuon Mediarelaties, Bart Sikking, woordvoerder
telefoon: 020 597 42 47, e-mail: mediarelaties@nuon.com