Openbaar Ministerie

4 februari 2004

Informatieofficier benoemd

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft besloten een officier van justitie speciaal te belasten met informatievergaring en
-verwerking. De informatieofficier zal informatiestromen binnen en buiten het parket analyseren en sturen.

Een goede opsporing vereist een goede informatiepositie. Daartoe zijn ook binnen de politie, zowel regionaal en nationaal, een aantal veranderingen doorgevoerd. Concreet betekent het dat de politie Rotterdam-Rijnmond begin dit jaar de Regionale Informatie Organisatie (RIO) is begonnen. Daarin worden onder meer de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE), de Infodesk en de Recherche Informatiedienst (RID) ondergebracht. Doel van de bundeling is het versterken van de informatiepositie, zodat effectieve keuzes voor de politie-inzet kunnen worden gemaakt.
De Informatieofficier wordt belast met de sturing op dit informatieproces, en zal de resultaten van de RIO mee helpen vormgeven, analyseren, verwerken en doorgeleiden.

Daarnaast zal de informatieofficier een belangrijke rol spelen bij de verwerking van informatie die van belang is bij de beveiliging in de ruimste zin des woords. Deze taak vloeit voort uit de rol die de parketten hebben gekregen bij de beveiliging van personen.