2e persbericht van woensdag 4 februari 2004

Eindhoven 04-02-2004 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte aangehouden na bedreigen ex

In Stratum is woensdagochtend rond 11.30 uur een 22-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man zou zijn ex-vriendin hebben bedreigd toen hij spullen kwam ophalen bij haar. Ook reageerde hij agressief naar de politie. Uit onderzoek bleek dat de man nog een boete had openstaan van 282 Euro. Hij is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor en betaling van de boete naar huis gestuurd.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Op de Emmasingel is woensdagochtend tussen 9.00 en 11.30 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 38 bekeuringen uitgedeeld. Vijf voor te hard rijden, 24 voor het niet dragen van de gordel, vier voor het rijden door rood, één voor het rijden zonder helm, twee voor het niet handsfree bellen en nog een bekeuring voor het illegaal plakken van posters.

Bergeijk: Styreengassen vrij bij rioolwerkzaamheden

Tijdens renovatiewerkzaamheden aan het riool zijn woensdagochtend in de omgeving van de Burgemeester Magneestraat styreengassen vrijgekomen. Rond 9.30 uur kwam bij de gemeenschappelijke meldkamer van brandweer, politie en ambulancedienst de melding van stankoverlast binnen. Dat was vooral in de buurt van een supermarkt aan de Burgemeester Magneestraat. Enkele personeelsleden van de winkel kregen door de gassen hoofdpijn en irritatie aan ogen en keel. De politie heeft vervolgens ongeveer 80 huizen in de omgeving van de supermarkt bezocht, om na te vragen of de bewoners ook last van dezelfde symptomen hadden. Dat bleek niet het geval te zijn. De gemeente heeft bij alle buurtbewoners een brief bezorgd waarin staat uitgelegd wat er is gebeurd. Ook alle huisartsen in Bergeijk zijn op de hoogte gebracht.

Geldrop: Hennepkwekerij met duizenden planten ontmanteld

In een loods aan de Spaarpot heeft de politie woensdagochtend een professionele hennepkwekerij met ongeveer 4.000 planten aangetroffen. De planten en de bijbehorende apparatuur werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Rond 10.30 uur werd in het pand een 44-jarige man uit Helmond aangehouden. Vervolgens werd op de Collse Hoefdijk woensdag rond 10.35 uur een 43-jarige inwoonster van Helmond aangehouden. De politie zag de verdachte kort voor haar aanhouding met haar auto wegrijden van de loods. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Gorinchem/Gemert: Aanhouding na valsheid in geschrifte

Naar aanleiding van een gerechtelijk vooronderzoek naar frauduleuze handelingen in dienstbetrekking is dinsdagmorgen om 6.00 uur door de politie van Gorinchem, op verzoek van de politie Gemert-Laarbeek, een 28-jarige inwoner van Gorinchem aangehouden. De man wordt verdacht van het plegen van valsheid in geschrifte in dienst van de gemeente Gemert-Bakel. Hierdoor is de gemeente benadeeld. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten. Meer bijzonderheden worden niet bekendgemaakt.

Riethoven: Snelheidscontrole

Op de Broekhovenseweg zijn woensdag tussen 8.45 en 11.00 uur 576 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 61 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 112 km/u.

Veldhoven: Verdachten overval supermarkt gepakt

Voor de overval op een supermarkt aan de Burgemeester van Hoofflaan op 17 december vorig jaar zijn vier inwoners van Utrecht aangehouden (zie ook 3e persbericht van 17 december 2003). Het gaat om twee jongens van 17 jaar, een man van 20 jaar en een man van 21 jaar. Na een onderzoek door rechercheurs van de politie in Veldhoven konden de verdachten vorige maand worden aangehouden. Bij de overval op de supermarkt werden geld en telefoonkaarten weggehaald met een totale waarde van ruim 20-duizend euro.