VVD



4 feb 2004 - Veenendaal: slachtoffers huiselijk geweld bijeen brengen in COA-huisvesting

Jelleke Veenendaal van de VVD Tweede-Kamerfractie wil dat allochtone vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld tijdelijk worden opgevangen in huisvesting van het COA. Uitbreiding van opvang is nodig vanwege het verstopt raken van opvangcentra en
blijf-van-mijn-lijfhuizen. Dit heeft Veenendaal tijdens het Algemeen Overleg van VROM op 4 februari aan minister Dekker voorgesteld. Door de vrouwen bij elkaar te brengen is betere begeleiding mogelijk en is de doorstroming beter te regelen.

Veenendaal: ,,In zo'n centrum kunnen de vrouwen steun vinden bij elkaar en kunnen vanuit de begeleiding sneller Nederlands leren en zich oriënteren op de arbeidsmarkt. Een ander voordeel is dat we nu niet hoeven te verhuizen - zoals momenteel wordt geopperd voor studentenhuisvesting - met de tijdelijke opvangcentra van het COA. We kunnen nu de vrouwen daar naartoe brengen en ze daar helpen.'' Minister Dekker heeft positief gereageerd op de plannen van Veenendaal en zal het voorstel voorleggen aan de betrokken ministers en het COA.