Gemeente Den Haag

februari 2004
Vinex-gebieden presenteren zich in Haags Stadhuis (03 februari)

Woensdag 4 februari om 17.00 uur opent wethouder Smits (Nieuwe gebieden en Duurzaamheid) de expositie: 'Uitgebreid wonen in Den Haag, drie Haagse Vinex-gebieden'. De expositie geeft een beeld van het leven en wonen in de drie Haagse Vinex-gebieden Wateringse Veld, Buitenplaats Ypenburg en Leidschenveen. Tot 5 april is de expositie te zien in het Bezoekerscentrum Stedelijke Ontwikkeling in het atrium van het stadhuis. Daarna zal de expositie te zien zijn in de informatiecentrum Leidschenveen, projectbureau Ypenburg en het Informatiecentrum in Wateringse Veld.

Drie thema's
Aan de hand van drie thema's (architectuur, mensen, ruimte) wordt zichtbaar hoe de gebieden zich ontwikkelen en wat ze te bieden hebben. Bovendien toont het dat de wijken afwisselend en veelzijdig zijn. De hoogstaande architectuur laat zien dat in de Vinex-wijken op hoog niveau gebouwd wordt. Niet voor niets ontving de Vogelwijk in Buitenplaats Ypenburg de Nieuwe Stadsprijs 2003.

In de gebieden wordt voor elk wat wils gebouwd. Dit trekt vele verschillende mensen aan, die elk hun eigen redenen hebben om in de Vinex-wijken te gaan wonen. Deze mensen vertellen hoe het is om te wonen in een nieuw stuk van Den Haag.

Tenslotte is er de ruimte in de Vinex-gebieden. Veel groen, veel mogelijkheden om te wandelen, fietsen en toch in een stedelijke omgeving. De Nootdorpse- en Rijswijkse Landingslaan in Ypenburg, de Veenweg in Leidschenveen en de Bovendijk in Wateringse Veld zijn wegen die je niet verwacht in een gebied waar zoveel woningen gebouwd worden. Het vele water geeft ook een gevoel van extra ruimte.