Stichting Ict op School


Persbericht

27/04/2004 Persuitnodiging Congres ICT en de Aantrekkelijke School Stichting Ict op School
Voor samenwerking en kennisuitwisseling

Den Haag, 30-01-2004

4 februari 2004 - Jaarbeurs, Beatrixgebouw - Utrecht - aanvang 10.00 uur

Wachtlijsten met leraren en leerlingen die op een school willen werken en leren. Niet elke school kan dat zeggen. Wat maakt een school zo aantrekkelijk dat die wachtlijsten ontstaan?

Tijdens het congres 'ICT en de Aantrekkelijke School' gaan deelnemers, workshopleiders en scholen op zoek naar de antwoorden op de vragen:
* § Wat maakt een school aantrekkelijk voor bijvoorbeeld de leerling, de leraar, het management en de maatschappij?
* § Hoe pak je het als school aan om met behulp van ICT een school aantrekkelijker te maken?

Het congresprogramma begint om 10.00 uur. Staatssecretaris Medy van der Laan van OCW ontvangt dan uit handen van Simon Steen, bestuursvoorzitter Ict op School, het rapport 'Vier in Balans Plus'. Zij is ook één van de vragenstellers bij de Kennisquiz die daarna volgt en waaraan alle congresgangers deelnemen.

Ook worden op dit congres innovatieve ICT- ervaringen gepresenteerd, kunnen de deelnemers kennismaken met praktische handreikingen en wordt 'de aantrekkelijke school' belicht vanuit de Inspectie van het Onderwijs, locale overheid en Kennisnet.

Informatie over het congres vindt u op www.ictopschool.net/congres.

Wij nodigen u van harte uit om als persvertegenwoordiger aanwezig te zijn op dit congres. U kunt daarover contact opnemen met Loukie Levert
- 06-53767007.

---