NOC*NSF


Drie nominaties titel 'Coach van het Jaar'

ARNHEM - De drie coaches Robert Eenhoorn, Cor van der Geest en Jac Orie zijn genomineerd voor de titel 'Coach van het Jaar 2003'. De Coach van het Jaar wordt gekozen door de coaches die deelnemen aan het Nationaal en het Olympisch Coach Platform. Een van de genomineerde topcoaches zal de opvolger van de vorig jaar gekozen Guus Hiddink worden.

NOC*NSF heeft de medewerking van de topsportbonden gevraagd bij het opstellen van een groslijst voor de te nomineren coaches. Voor de vaststelling van de bovengenoemde nominaties zijn sportredacties van de landelijke media verantwoordelijk.

Om in aanmerking te komen voor de onderscheiding moet de coach functioneren op topniveau. Dat wil zeggen dat hij of zij (leden van) een nationale selectie coacht, of op het hoogste landelijke niveau actief is. Dit kan in binnen- of buitenland het geval zijn. Daarnaast heeft de bedoelde coach het afgelopen jaar bijzondere prestaties geleverd met zijn of haar sporters, of is het gehele oeuvre van de coach zo aanzienlijk dat daarom speciale aandacht verdiend is.

Ambitie

De ambitie van NOC*NSF waar betreft topsport, is het behalen en behouden van een positie bij de top-10 van de wereld. Om deze ambitie te bereiken is het nodig om optimale voorwaarden te creëren om sporters op maximaal niveau te kunnen laten presteren. Een van de belangrijkste voorwaarden is deskundig kader; met name trainers en coaches.

We hebben in Nederland vele goede coaches, onder hen ook excellente coaches. Om dit te onderstrepen organiseert NOC*NSF de 'Coach van het Jaar' verkiezing.

(4 februari 2004)