Lijst Pim Fortuyn


Den Haag, 3 februari 2004

Lofzang Van Aartsen op Pim Fortuyn ongeloofwaardig

Fractieleider Mat Herben heeft geen goed woord over voor de schaamteloze aanval van VVD-fractieleider Van Aartsen op de LPF. Herben: In de VVD is de aloude richtingenstrijd weer opgelaaid. Gaan we rechtsaf, of linksom? Van Aartsen maskeert de verdeeldheid door te hameren op de themas criminaliteit, integratie en bureaucratie, die door Pim Fortuyn op de kaart zijn gezet. Natuurlijk incasseert de LPF dankbaar het postume eerherstel van Pim Fortuyn, maar we laten ons geen zand in de ogen strooien.

In één adem met Pim Fortuyn noemde Van Aartsen D66 als de partij waarmee hij wilde fuseren, omdat er weinig verschillen zouden zijn met de VVD. Dan heb je niet echt begrepen wat er in 2002 speelde. Dezelfde dag presteert de VVD het in de Tweede Kamer met de PvdA te stemmen vóór gemeentelijke herindelingen in de Achterhoek, terwijl er in het Strategisch Akkoord was afgesproken dat er geen gedwongen herindelingen tegen de wil van de bevolking meer zouden plaatsvinden en gaat de VVD akkoord met de toestroom van werkzoekenden uit Oost-Europa.

De VVD houdt van dixieland en is dus erg goed in het maken van ketelmuziek, maar haakt af als de daad bij het woord moet worden gevoegd. Ayaan Hirsi Ali is een dappere vrouw die zich net als Pim Fortuyn geen blad voor de mond neemt. Zij heeft de VVD echter niet kunnen meekrijgen tijdens belangrijke stemmingen over onderwijs, integratie en ontwikkelingssamenwerking. Zij is zelfs geen woordvoerder meer op deze terreinen. De VVD heeft ons niet gesteund in een motie om geweldscriminaliteit met 25% terug te dringen. De verantwoordelijke VVD-minister stuurt de AIVD niet krachtig genoeg aan. Van Aartsen vond het hele debat over Mabel Wisse Smit zelfs maar onzin, waarmee hij de situatie ernstig onderschatte. VVD-woordvoerder Van Baalen vond het onaanvaardbaar dat Defensie tot op het bot werd uitgekleed, terwijl Ontwikkelingssamenwerking buiten schot bleef. Er veranderde niets, 12.000 echte specialisten voor vrede en veiligheid moeten door de inkrimping van Defensie het veld ruimen en Ontwikkelingssamenwerking blijft ondanks alle retoriek van Hirsi Ali en Van Baalen buiten schot. De VVD weigerde een LPF-motie te steunen om naturalisatie pas mogelijk te maken na tien jaar legaal verblijf. De VVD steunde een linkse motie om illegale huurders te beschermen, terwijl deze juist moeten worden uitgezet. Voorbeelden te over van het feit dat de VVD een ongeloofwaardig en onbetrouwbaar beleid voert. Laten we niet vergeten dat de VVD in hoge mate verantwoordelijk is voor de huidige problemen in ons land. De VVD leverde Paars de ministers van Financiën, Economische Zaken, Onderwijs en Justitie! De VVD is als de pyromaan die aanbiedt de branden te blussen die men zelf heeft aangestoken, terwijl de LPF daarvoor het bluswater mag aandragen. Eind april 2002 gebeurde dit ook al. Pim Fortuyn constateerde toen droogjes: Hoed u voor namaak, kies het origineel! Zo is het maar net.