Politie Friesland

Politieberichten 3/2 13.00 uur t/m 4/2 07.00 uur

Fryslân 04-02-2004 - Voor informatie kunt u contact opnemen met Bureau Communicatie, via telefoonnummer 0900-8844.

Leeuwarden: in bezit van harddrugs, aanhouding verdachte
Op dinsdag om 13.30 uur zag de politie drie personen op de Spoortstraat lopen. Er werd over en weer iets overhandigd. De politie vertrouwde het niet en wilde een van de verdachten controleren. De verdachte ging er daarop hard vandoor. Na een achtervolging kon de politie de verdachte op de Spoorstraat aanhouden. De verdachte gooide kort voor zijn aanhouding bolletjes heroine en cocaine in de sloot. De politie heeft de bolletjes uit het water gevist en inbeslag genomen. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Heerenveen: bedrijfsongeval
Op dinsdag om 13.00 uur heeft er een bedrijfsongeval plaatsgevonden bij een bedrijf aan de Leeuwarder Straatweg. Een 57-jarige inwoner uit Wolsum was aan het werk in een aanhanger en stond daarbij op een trap. Bij het afstappen, maakte hij een misstap, struikelde en viel met zijn hoofd tegen een stuk ijzer. De man is met de ambulance met verwondingen aan zijn hoofd naar de Tjongerschans overgebracht.

Zwaagwesteinde: vernielingen autos - vervolg
Het aantal aangiften van vernielde voertuigen is inmiddels opgelopen tot vijftig. In alle gevallen zijn de vernielingen in het centrum van Zwaagwesteinde gepleegd. Bij sommige voertuigen ontstond lakschade door bekrassing, waren autobanden lekgestoken, ontstond er schade door deuken of was er sprake van een combinatie van deze vernielingen. De politie voerde maandag een uitgebreid buurtonderzoek uit. Daarnaast werden alle aangiften en enkele getuigenverklaringen opgenomen. De recherche analyseert alle gegevens en zet het onderzoek voort. Getuigen die tussen zondagavond en maandagochtend bijzonderheden hebben gezien, worden gevraagd om zich te melden via 0900 8844. De 15-jarige inwoner van Twijzelerheide die zondagochtend agenten beledigde door zijn middelvinger op te steken heeft geen enkele relatie met de vernielde autos. Hij werd verhoord, ontving een boete en werd daarna weer in vrijheid gesteld. Raadpleeg voor aanvullende informatie de politieberichten van 01/02 (13.00 uur) t/m 02/02 (07.00 uur).

Dokkum: winkeldiefstal
Op dinsdag om 16.00 uur kreeg de politie een melding van een diefstal in een supermarkt aan de Walddyk. Winkelpersoon hield de verdachte staande nadat hij de winkel wilde verlaten zonder zijn boodschappen te betalen. De verdachte is door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De 43-jarige verdachte uit Dokkum is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Harlingen: radardetector inbeslag genomen
Op dinsdag om 17.15 uur zag de politie op de Rijksweg N31 ter hoogte van Kimswerderhoek een automobilist rijden met een radardetector in zijn auto. De politie heeft de 38-jarige automobilist uit Harlingen staande gehouden. De radardetector is in beslaggenomen en de automobilist is bekeurd.

Appelscha: rijden onder invloed
Op woensdag om 01.30 uur heeft de politie op de Oosterse Es een 58-jarige automobilist staande gehouden. De automobilist heeft een blaastest gedaan waaruit bleek dat hij onder invloed van alcohol aan het autorijden was. Hij blies 605 ugl. De politie heeft het rijbewijs ingevorderd, er zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Zwaagwesteinde: poging snelkraak
Op woensdag om 04.10 uur hebben vier onbekende mannen geprobeerd een snelkraak te plegen bij een winkel aan de Voorstraat. Ze forceerden de toegangsdeur van de winkel om het pand binnen te kunnen komen. Dit maakte een dusdanig lawaai dat de bewoners die boven het pand wonen, wakker werden. De 47-jarige bewoonster deed een raam open en riep naar buiten dat de mannen weg moesten gaan. De 50-jarige bewoner liep naar buiten en zag de vier mannen wegvluchtten. Zij stapten in een auto en reden weg in de richting van Veenwouden. De mannen hebben het pand zonder buit verlaten.