Gemeente Moerdijk


EXTRA SUBSIDIE ORANJECOMITÉ STANDDAARBUITEN

Het Oranjecomité Standdaarbuiten vraagt om een extra subsidie van 950,00. Jaarlijks ontvangt ieder oranjecomité een subsidie van de gemeente Moerdijk. Standdaarbuiten ontvangt op dit moment de laagste subsidie. Er is een eenmalige subsidie van 500,00 door het college toegewezen.

Op verzoek van de bewoners van Standdaarbuiten organiseert het comité een feestavond. De begroting is alleen meer dan het subsidiebedrag. Doordat het comité de laagste subsidie ontvangt voor de organisatie van Koninginnedag, namelijk 193,00, is het onmogelijk om de feestavond te organiseren. Daarom is besloten om een eenmalige extra subsidie te verstrekken. Door sponsoring en entreegelden zal het huidige tekort al afnemen, waardoor maar 500,00 van het gevraagde bedrag wordt uitgekeerd.

Op dit moment zijn er grote verschillen tussen de subsidies van de verschillende oranjecomités. Dat komt omdat ooit op basis van de activiteiten die de verschillende oranjecomités ontplooien, een subisidie is vastgesteld. In het kader van de nieuwe verdeling van de subsidies worden deze verschillen meegenomen.