Gemeente Moerdijk


SUBSIDIE STICHTING BEHOUD BUITENGEBIED MOERDIJK

De Stichting Behoud Buitengebied Moerdijk (SBBM) krijgt alsnog een subsidie. Dat heeft het college vanmorgen besloten. Burgemeester en wethouders volgen hiermee het advies van de BBC.

Het college besloot in eerste instantie dat de SBBM niet in aanmerking kwam voor een subsidie. Burgemeester en wethouders gingen ervan uit dat er per kern één organisatie is, die op basis van de doelstelling belangenbehartiging op het gebied van de leefbaarheid, subsidie krijgt. In de praktijk zijn dat de dorpsraden. De SBBM was het met deze beslissing niet eens en tekende bezwaar aan. De stichting vindt dat zij op het terrein van de leefbaarheid en het milieu in feite de belangen van alle inwoners van de gemeente Moerdijk behartigt, hoewel zij zich met name richt op de bescherming van het waardevolle buitengebied.

De BBC meldt in haar advies dat de SBBM een grote bijdrage levert aan de leefbaarheid van de gemeente Moerdijk. De stichting kan in ogen van de BBC, door opgedane kennis en deskundigheid, een adviserende rol vervullen naar de dorpsraden. Juridisch is het, aldus de BBC, mogelijk volgens de bestaande subsidieverordening om de SBBM een subsidie toe te kennen.

Het college verschilt inhoudelijk niet van mening met de BBC maar heeft altijd aangenomen dat het volgens de subsidieverordening niet mogelijk was. Nu er in de subsidieverordening wel ruimte voor blijkt, nemen burgemeester en wethouders uiteraard het advies van de BBC over en kennen de SBBM alsnog een subsidie toe.