Gemeente Moerdijk


VERKEERSSITUATIE VERBETERT ROND ZEVENBERGSE MARKT

Door een inkrimping van het marktterrein wordt de verkeerssituatie in het centrum van Zevenbergen op donderdagen aanmerkelijk verbeterd. Er hoeven geen marktkramen te wijken. De benodigde ruimte is door natuurlijk verloop tot stand gekomen.

De doorstroming van het verkeer aan beide uiteinden van de weekmarkt liet volgens zowel de gemeente als de politie zeer te wensen over. Aan de ene kant, in het verlengde van de Markt maar op het wegdek van de Molenstraat, was een noodgreep uitgehaald om het verkeer door middel van en lintafzetting via de parkeerplaats te leiden. Op de andere kop moest iedere week een deel van de weg worden afgesloten en werd een deel van de parkeerplaats gebruikt voor de afwikkeling van het verkeer.

Nu door natuurlijk verloop een aantal kramen verdwenen is, kan door een kleine herschikking de situatie zeer verbeterd worden. Zowel aan de ene als aan de andere kant van de markt hoeven de wegen niet meer te worden afgesloten (zie kaartje). De veiligheid van marktkooplieden en bezoekers is ook beter omdat alle kramen nu staan op een gedeelte dat aangeduid is als voetgangersgebied. De verandering wordt nog deze maand ingevoerd.