Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 4 februari 2004

* SIGARENZAAK OVERVALLEN
MAASSLUIS - Dinsdagavond omstreeks kwart voor zes werd een sigarenzaak aan de Rembrandtlaan overvallen. Een nog onbekende man kwam de winkel binnen en wilde de kassa meenemen. Hierop ontstond een worsteling tussen de verdachte en een 44-jarig personeelslid uit Maassluis, waarbij hij met een wapen op zijn hoofd werd geslagen. Vervolgens kwamen nog drie mannen binnen en namen alsnog de kassa mee. In een gereedstaande auto ging het viertal er vandoor.
De recherche van district Waterweg stelt een nader onderzoek in.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM/MAASSLUIS - Politiepersoneel van het district De Noordhoek stelde dinsdagmorgen omstreeks kwart over zeven, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in een pand in de Willebrordusstraat in Rotterdam in. In een kelder werd een hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 160 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, werden in beslaggenomen en later vernietigd. Eneco-personeel constateerde dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt en sloot de stroomvoorziening af. Naar de eigenaar wordt een onderzoek ingesteld. Politiepersoneel van het district Waterweg nam dinsdagmorgen omstreeks negen uur in een woning in de Joubertstraat in Maassluis zo'n 124 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag.
Naar aanleiding van klachten van omwonenden over stankoverlast werd een onderzoek in de woning gesteld. Zowel de hennepplanten als de apparatuur werden later vernietigd. Eneco-personeel sloot, uit veiligheidsoverwegingen, de elektriciteit af. Tegen de 42-jarige eigenaar van de hennepkwekerij werd proces verbaal opgemaakt.


* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Verkeerstoezicht) hield dinsdagmiddag, naar aanleiding van klachten over te hoog gereden snelheden, op de Matlingeweg een snelheidscontrole. Tussen één uur en half drie lapten 126 van de in totaal 1519 passerende automobilisten de 50-limiet aan hun laars. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/uur.


* TAXICHAUFFEUR BEROOFD
SCHIEDAM - Dinsdagavond omstreeks elf uur werd een 27-jarige taxichauffeur uit Schiedam op de Laan van Bol'Es van zijn taxi beroofd. De man stond voor de verkeerslichten op de kruising van de Laan van Bol'Es met de Churchillweg, toen plotseling een man naar de auto stapte. Onder bedreiging van een vuurwapen werd het slachtoffer gesommeerd uit te stappen, waarna de onbekende er met de taxi vandoor ging.


* VERKEERSCONTROLE
ROZENBURG - Politiepersoneel van het district Zuid hield dinsdagavond op de Tienmorgenseweg een verkeerscontrole. Tussen kwart voor zeven en kwart voor acht werden in totaal 45 auto's gecontroleerd. Er werden vier bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.


* MAN MET MES BEDREIGD
ROTTERDAM - Dinsdagavond omstreeks half twaalf werd in de Simonstraat een 27-jarige man uit Barendrecht bedreigd met een mes. Het slachtoffer werd plotseling benaderd door een onbekende man die, zonder enige aanleiding, een mes trok. De dader maakte hierop een stekende beweging naar de 27-jarige man, waarop het slachtoffer wegrende. Gealarmeerde politiemensen stelden een onderzoek naar de verdachte in, dat vooralsnog geen resultaat opleverde.


* TWEE HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - Dinsdagochtend rond half tien stelden politiemensen van district Oost, naar aanleiding van klachten van omwonenden, een onderzoek in een leegstaande woning in de Wildeveenstraat in. Op de eerste verdieping werden in een slaapkamer 143 plantjes, in de keuken 7 en op zolder 361 planten aangetroffen. Alle planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De stroom bleek illegaal afgetapt te worden. Naar de eigenaar wordt een onderzoek ingesteld.
Toen de politiemensen bezig waren met deze ontmanteling werden zij aangesproken door een buurtbewoonster dat er vermoedelijk in een naburig pand eveneens een hennepkwekerij aanwezig was. Hier werden op de zolder 225 planten aangetroffen. De planten en apparatuur werden ook hier in beslag genomen en vernietigd. Tegen de 24-jarige eigenaar werd proces-verbaal opgemaakt.