Ingezonden persbericht


Persbericht

ORACLE MAAKT HAAR DATABASE SOFTWARE NOG TOEGANKELIJKER

Kleine en middelgrote ondernemingen kunnen nu een nieuwe complete geclusterde database met twee processoren aanschaffen

Oracle komt met een nieuw, spectaculair prijsbeleid voor haar Oracle Database 10g Standard Edition One, dat expliciet tegemoet komt aan de behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen en afdelingen binnen grotere organisaties. De prijs voor Oracle Database 10g Standard Edition is verlaagd tot 4.995 dollar per processor en de maximale servercapaciteit is uitgebreid naar twee processoren. Standard Edition One is ook verkrijgbaar in de vorm van Named User Plus licenties voor 149 dollar per gebruiker op basis van minimaal vijf gebruikers. Met dit nieuwe aanbod heeft nu ook het MKB de beschikking over een uiterst snelle en krachtige database tegen veel lagere kosten.

Gratis clusters
Voor klanten die hun ICT-infrastructuur willen opwaarderen op het gebied van beschikbaarheid en schaalbaarheid worden bovendien vanaf nu gratis Oracle database clusters meegeleverd bij aankoop van Oracle Database 10g Standard Edition. De maximale servercapaciteit bedraagt hierbij een viertal processoren in een cluster. Door gebruik te maken van Oracle s Real Application Clusters 10g kunnen klanten klein beginnen en de capaciteit uitbreiden naarmate hun prioriteiten veranderen. Zo hebben ze de veiligste en meest schaalbare database capaciteit voorhanden terwijl ze veel minder betalen dan bij concurrenten.

"Oracle begrijpt dat alle klanten, ongeacht hun grote, een veilige en betrouwbare IT-infrastructuur willen waarop ze hun bedrijfsprocessen kunnen beheren en zich kunnen blijven ontwikkelen," aldus Jacqueline Woods, Oracle vice president of Global Practices, Global Pricing and Licensing Strategy. "Dit nieuwe aanbod onderstreept Oracle s streven om ook kleinere organisaties en onze partnergemeenschap te voorzien van een uitstekende database, die echt betaalbaar is. Door onze instapprijs gelijk te trekken met die van Microsoft laten we zien dat we onszelf als een serieuze concurrent zien voor de SQL Server."

Voor al haar technology producten biedt Oracle de licentiemodellen zowel per processor als per Named User Plus. Meer informatie over Oracle s prijzen en licenties vindt u op: www.oracle.com/corporate/pricing.

Oracle
Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware.