Ingezonden persbericht

RFID doet intrede in de thermen/beauty branche

MIO koppelt RFID-technologie ook aan de PDA

ALPHEN AAN DEN RIJN, 20040204 -- MIO BV uit Alphen aan den Rijn heeft aan haar softwarepakket voor de wellnessbranche, wellMIO een PDA-RFID module toegevoegd. Standaard was het draadloos bestelling opnemen reeds aanwezig, maar nu is er gekozen voor de PDA. Deze kan verder uitgerust worden met een RFID-lezer, waardoor identificatie van de gast veel makkelijker en discreter gaat.


De bezoekers van een thermen/sauna ontvangen bij binnenkomst een polsbandje waarin een RFID-drager is verwerkt. De bezoekers dragen het bandje gedurende hun verblijf bij zich en hoeven ter identificatie alleen maar het polsbandje tegen een RFID-lezer aan te houden. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij het afrekenen en bij andere handelingen bij de receptie. De software erachter handelt dit netjes af. In het restaurantgedeelte komt de PDA om de hoek kijken. Via Wifi en een webservice communiceert de PDA met de database. Bestellingen worden op die manier direct opgeboekt en aan het eind van de dag rekent de bezoeker netjes bij de receptie af.

Naast wellMIO heeft MIO ook een ERP-oplossing voor het MKB. Onder de naam priMIO wordt de oplossing nu op de markt gebracht. Ook hier zal de RFID zijn intrede doen. Met name in de module Voorraad zal het zeker tot de verbeelding spreken.

Voor meer informatie kunt u terecht bij www.mio.nl