3 e persbericht van woensdag 4 februari 2004

Eindhoven 04-02-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man belaagt agenten

Een man van 24 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is woensdagmiddag rond 16.15 uur aangehouden op de Neckerspoel. Twee agenten in burger, die daar liepen, zagen ter hoogte van de fietsenstalling een koevoet op de grond liggen. Toen één van hen het breekijzer oppakte, werd hij vastgepakt door de 24-jarige man. Ook nadat de agenten zich hadden gelegitimeerd als politiemannen, bleef de verdachte agressief. Hij sloeg één van de agenten met een vuist tegen diens schouder. Ook bedreigde de verdachte de agent met de dood. De man is aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal weer heengezonden.

Eindhoven: Verkeerscontroles

Op de Sint Bonifaciuslaan is woensdagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur een snelheidcontrole gehouden. Drie automobilisten reden harder dan de toegestane 50 km/u, waarbij 71 km/u de hoogst gemeten snelheid was. Van 16.00 tot 16.30 uur is vervolgens op de Gabriel Metsulaan op snelheid gecontroleerd. Eén automobilist reed harder dan de toegestane 50 km/u, namelijk 70 km/u. Op de Stationsweg is woensdag tussen 13.00 en 16.00 uur een alcoholcontrole gehouden. Van de ongeveer 400 gecontroleerde bestuurders had niemand teveel gedronken.

Helmond: Verdachte gewapende beroving gepakt

In zijn woning in Helmond-West is woensdagmiddag rond 12.45 uur een 31-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij op vrijdag 30 januari rond 17.30 uur op de Schutsboom een 65-jarige Helmonder met behulp van een mes heeft willen beroven (zie 2e persbericht van zaterdag 31 januari 2004). De politie kon de verdachte vandaag na onderzoek aanhouden. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Best: Sieraden weg bij insluiping

Bij een insluiping in een woning aan de Boterhoek zijn sieraden weggehaald. Toen de bewoonster woensdagmiddag rond 12.15 uur thuis kwam, hoorde ze de achterdeur van de woning dichtslaan. Vermoedelijk is een balkondeur op de eerste verdieping niet afgesloten geweest, en is de woning via die deur betreden. Daarbij zijn mogelijk winkelkarretjes van een supermarkt gebruikt die onder het balkon staan opgesteld. De politie zoekt getuigen van de insluiping; zij kunnen zich melden bij de politie in Best via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (het gratis telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem).

Deurne: Hennepkwekerij in loods

In een loods aan de Leembaan is woensdagmiddag een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. Er stonden ruim 1000 planten en de nodige kweekapparatuur in de loods. Alles is in beslag genomen en vernietigd. Aan de elektriciteitsmeter was geknoeid. Er zijn geen aanhoudingen verricht.