Time : 7:04:00 PM
Date : Wednesday, February 04, 2004
Sender Name: Ministère de l'intérieur  

Minister Moerman roept in naam van de Minister van Binnenlandse Zakende politiebonden op tot verdere dialoog  

Vandaag hebben de vakbonden van het politiepersoneel de onderhandelingstafel verlaten.

Minister Moerman stelt vast dat de politiebonden eerst een nationale betoging willen houden en hun grieven publiekelijk kenbaar willen maken.

De Minister wijst er op dat zowel de voorstellen neergelegd over de uitvoering van het Arrest van het Arbitragehof als de voorstellen tot bijsturing van het statuut niet te nemen of te laten zijn. De regering heeft bijvoorbeeld, wat de voorstellen rond het Arrest van het Arbitragehof betreft deze doelbewust als uitgangspunten geformuleerd. In dit verband zijn de Minister en de regering dan ook vragende partij om van de politiebonden constructieve alternatieve voorstellen te krijgen om zodoende de dialoog effectief te kunnen opstarten.

De Minister roept de vakbonden van het politiepersoneel dan ook op om zo snel mogelijk na de nationale actie van 18 februari opnieuw rond de tafel te gaan zitten om samen rond deze moeilijke dossiers, in een sociaal sereen klimaat, een oplossing te zoeken.

Tijdens de vergadering deze middag bleken de politiebonden alvast bereid een opening tot dialoog te behouden. Op de agenda stond zowel de uitvoering van het Arrest van het Arbitragehof als de globale evaluatie van het statuut.

Perscontact : Laurent Panneels 0475/43.91.41