PvdA Utrecht

Hans Spekman in debat met staatssecretaris Mark Rutte

Op woensdag 4 februari 2004 zullen de Utrechtse PvdA-wethouder van Sociale Zaken Hans Spekman en staatssecretaris Mark Rutte (VVD) van Sociale Zaken met elkaar in debat gaan over de gevolgen van de Wet Werk en Bijstand die sinds 1 januari van kracht is. De PvdA organiseert het debat omdat de kritiek over de gevolgen van het kabinetsbeleid voor de laagste inkomens dreigt te verstillen. Juist nu is het belangrijk om hier duidelijke taal te spreken en de discussie nieuw leven in te blazen.

Mark Rutte, coming man binnen de VVD en samen met minister De Geus in het bijzonder verantwoordelijk voor dit deel van het kabinetsbeleid, zal vanuit zijn maatschappijvisie ingaan op de thema's sociale zekerheid, werk en inkomen. Hans Spekman, de PvdA-wethouder met het sociale profiel en geroemd om zijn praktische en resultaatgerichte aanpak, zal vooral ingaan op de concrete gevolgen van het kabinetsbeleid voor de sociaal kwetsbaren in een stad als Utrecht en de (on)mogelijkheden om daar vanuit de gemeente wat tegenover te stellen.

Het budget dat de gemeente Utrecht van het Rijk zal ontvangen voor de uitvoering van de Wet Werken Bijstand is onvoldoende om het huidige beleid rondom werk en inkomen in Utrecht voort te zetten. Verworvenheden zoals de gesubsidieerde banen en het armoedebeleid staan onder druk. Genoeg stof voor een pittig debat met twee uitstekende debaters waarbij de verschillen tussen theorie en praktijk, landelijk en lokaal en PvdA en VVD aan de orde zullen komen.

Het debat is openbaar en voor iedereen gratis toegankelijk, de bijeenkomst vindt plaats in zalencentrum Trianon, Oudegracht 252 te Utrecht en begint om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur). Het officiële gedeelte zal rond 22.00 uur afgerond worden. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van en drankje na te praten.

Voor inlichtingen:
Doron Verstraelen: 030-2367033 of 06-22934051 >

PvdA gemeenteraadsfractie
Postbus 16200
3500 CE Utrecht
030-2861121
pvda@utrecht.nl
www.pvda-utrecht.nl

Bezoekadres:
Korte Minrebroederstraat 2