Algemene Rekenkamer


- 28 januari 2004 -

Publicatie rapport Beveiliging militaire objecten

Op 4 februari 2004 publiceert de Algemene Rekenkamer het rapport Beveiliging militaire objecten.

De Algemene Rekenkamer heeft van april tot september 2003 een onderzoek uitgevoerd naar de fysieke en personele beveiliging van militaire objecten.

Bij 19 objecten (onder andere een zend- en ontvangstation, hoofdkwartieren, een vliegbasis, een brigade van de marechaussee, een kazerne, magazijnen en kantoren) zijn praktijktests uitgevoerd. De locaties/namen van de objecten worden, vanwege de veiligheid, niet openbaar gemaakt. Er is onder andere gekeken of de objecten een veiligheidsfunctionaris hebben, of er een beveiligingsplan is en of de noodzakelijke beveiligingsmaatregelen genomen zijn. Ook is defensiebreed onderzocht of de vertrouwensfuncties systematisch zijn vastgelegd en of medewerkers gescreend zijn.

Exemplaren van het rapport en het bijbehorende persbericht zijn op donderdag 4 februari 2004 door leden van de pers vanaf 9.00 uur onder embargo af te halen aan het Lange Voorhout 8 in Den Haag. Zoals gebruikelijk kan hier niet over gepubliceerd worden totdat de Algemene Rekenkamer het rapport aan de Tweede Kamer heeft gepresenteerd. Het embargo geldt daarom tot donderdag 4 februari 2004, 14.00 uur 's middags.