Landelijke Studenten Vakbond


PERSBERICHT

Persbericht
t.a.v. de onderwijs- en politieke redactie

EMBARGO tot woensdag 4 februari 2004 14:00 uur

Nijs weigert over de inhoud te praten

Utrecht 3 februari 2004 - Woensdag 4 februari vindt op het ministerie van OC&W de studentenkamer plaats, het officiële overleg tussen de staatssecretaris en de erkende studentenbonden. Ondanks eerdere toezeggingen, wil Nijs niet met ons praten over collegegelddifferentiatie, selectiemaatregelen en het Hoger Onderwijs & Onderzoek Plan (HOOP).

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) voelt zich niet serieus genomen door de staatssecretaris en eist duidelijke afspraken. Morgen wil de LSVb in een reglement de garantie laten vastleggen dat in de studentenkamer altijd overal over gesproken mag worden. Als Nijs met ons dit reglement heeft vastgesteld, hoopt de LSVb alsnog met haar over de gewraakte onderwerpen te discussiëren. LSVb-voorzitter Floris van Eijk: "De staatssecretaris heeft er een handje van om het debat uit de weg te gaan en rookgordijnen op te trekken. Daar moet maar eens een einde aan komen."

De studentenkamer is voor iedereen toegankelijk (pers en publiek) en vindt plaats in de Barcelona Zaal van het Ministerie van OC&W te Den Haag, van 14:00 tot 16:00 uur.