Ingezonden persbericht

Wereldprijs voor Nederlandse vinding

Nederlands bedrijf wint Toy Innovation Award 2004

Op 4 februari 2004 wordt op de International Toy Fair in het Duitse Neurenberg de officiële Toy Innovation Award 2004 uitgereikt aan het Nederlandse bedrijf Recent Toys International uit Amsterdam. Deze internationale prijs voor het familie spel "Cameleon Stones" werd uit duizenden inzendingen verkozen en door de vakjury geroemd om zijn originaliteit en hoge spelkwaliteit. Met deze fel begeerde prijs prijkt het jonge bedrijf bovenaan op de lijst van meest toonaangevende innoverende speelgoed-ontwikkelaars.


"Cameleon Stones" is een spectaculaire memory-game en is onvergelijkbaar met welk memory spel dat ooit eerder verschenen is. Naast een ijzersterk geheugen, spelen inzicht, strategie en een beetje geluk een belangrijke rol. Als tegenhanger van alle hedendaagse computergames, eindelijk weer eens een oergezellig 3D spel dat gewoon aan tafel gespeeld kan worden.
De Amsterdamse Uitvinder Guido Lap vertelt over het spel: " Cameleon Stones beschikt over een uniek gepatenteerd mechanisme. De spelstenen veranderen automatisch van kleur zodra er een andere steen op wordt geplaatst. Deze spectaculaire kleurverandering, waaraan het spel zijn naam dankt, blijft keer op keer fascineren. Verschijnt op de onderste steen dezelfde kleur als de geplaatste steen, dan is de plaatsing goed. De Toy Innovation Award bevestigt mijn gevoel een uniek en leerzaam spel te hebben vervaardigd, goed voor talloze uren verslavend speelplezier".
"Cameleon Stones" zal vanaf het voorjaar 2004 wereldwijd verkrijgbaar zijn

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Recent Toys International
Kloveniersburgwal 103
1011 KB Amsterdam
The Netherlands
T. +31 20 6183950
F. +31 20 4121220
E. info@recenttoys.com
www.recenttoys.com