Lijst Pim Fortuyn


PERSBERICHT

Den Haag, 4 februari 2004

NEDERLAND MAG ZIJN GESCHIEDENIS NOOIT VERGETEN

LPF-kamerlid Hilbrand Nawijn heeft vandaag tijdens een debat met de Staatssecretaris van VWS aandacht gevraagd voor het stimuleren van het historische besef bij met name de jeugd.

Het debat ging over de wijze waarop de overheid na de Tweede Wereldoorlog is omgegaan met oorlogsgetroffenen. Deze oorlog heeft veel leed berokkend aan landgenoten in Europa en Zuid-Oost Azië. Bij de jeugd is een groeiend gebrek aan kennis van deze historische feiten te constateren. Vaderlandse geschiedenis wordt op nogal wat scholen niet meer als apart vak gegeven. Dat is veelbetekenend en niet goed.

Ook kent ons land, in tegenstelling tot andere landen, geen nationaal historisch museum. De overheid moet volgens de Lijst Pim Fortuyn bevorderen dat jongeren weer historisch besef bijgebracht wordt en zo kan leren van de lessen uit het verleden. Dat kan nu nog. Overlevenden van de verschrikkingen zijn inmiddels 75 jaar of ouder. Het zou goed zijn als deze landgenoten op scholen worden uitgenodigd om over hun ervaringen te vertellen. Nederland mag zijn geschiedenis nooit vergeten