Gemeente Alkmaar


Succesvolle subsidieregeling voor toerisme wordt in 2004 voortgezet

Alkmaar, 4 februari 2004

De `Deelsubsidieregeling toeristische activiteiten' die in februari 2002 is ingesteld, blijkt succesvol. Daarom wil de gemeente Alkmaar ook in 2004 bedrijven en organisaties met de subsidie stimuleren het toeristisch aanbod van de stad te verbeteren. De subsidieregeling voor 2004 werd gisteren door het college van burgemeester en wethouders vastgesteld.

Diverse organisaties maakten sinds 2002 gebruik van de subsidieregeling voor toeristische activiteiten. In het eerste jaar werden onder andere de subsidieaanvragen voor de Kaasexpress (treintje op Waagplein tijdens kaasmarkt), de regionale promotiecampagne voor de straattheatermiddagen -direct na de kaasmarkt- op het Canadaplein, de 3-in-1-museumkaart en het maalvaardig maken van strijkmolen C aan de Hoornse Vaart gehonoreerd. Vorig jaar konden dankzij deze regeling onder meer de nieuwe promotiefolder van het Kaasmuseum en het meertalige promotiemateriaal van de zomeractiviteiten op het Canadaplein worden gemaakt. Een ander goed voorbeeld van de promotie van het toeristisch aanbod in Alkmaar is het initiatief om folders van verschillende bedrijven te verspreiden op 250 plekken in de regio. De gemeente concludeert dan ook dat de regeling een effectief instrument is om partijen te betrekken bij het versterken van het toeristisch aanbod.

Om in aanmerking te komen voor subsidie, moet een toeristische activiteit aansluiten bij het toeristisch beleid van de gemeente Alkmaar, verwoord in de nota "Alkmaar à la carte". Verder moet de activiteit het toeristische aanbod verbeteren, meer samenhang in dat aanbod aanbrengen of bijdragen aan de promotie van Alkmaar.

In 2004 kan maximaal EUR 22.689,00 aan subsidie worden verstrekt aan organisaties en bedrijven. Daarnaast is een bedrag van EUR 45.378,-- exclusief beschikbaar voor projectvoorstellen van de VVV. Aanvragen moeten voor 1 augustus worden ingediend en worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld. Het is raadzaam om de subsidieregeling met voorwaarden vooraf op te vragen bij Anne Marie Dees van de afdeling Economische Zaken, telefoonnummer (072) 548 8567 of e-mail adees@alkmaar.nl.


4 februari 2004