Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

04/02/04 Dankbrief Prins van Oranje en Prinses Máxima

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima betuigen hedenavond in een speciale televisie-uitzending hun dank voor de vele cadeaus, post en felicitaties die zij ontvingen na de geboorte van hun dochter, Prinses Catharina-Amalia (zie eerder RVD-bericht d.d. 2 februari 2004, nr. 12).
Naast deze woorden van dank is op deze website een ondertekende brief gepubliceerd, vergezeld van een foto die door bezoekers van de site kan worden gedownload voor privé-gebruik. De tekst van deze dankbrief luidt: Copyright : ANP/Foto Marcel Antonisse

Eikenhorst, 4 februari 2004

Op 7 december besloot ik dat mijn tijd gekomen was het daglicht te aanschouwen en werd ik verwelkomd door mijn intens blije ouders en een paar lieve dames in witte jassen. Ruim 4 uur later mocht ik samen met mijn vader in de grote donkere ogen van de cameras staren, om kennis te maken met de rest van Nederland. Nog eens 5 dagen later kreeg ik de gelegenheid om in een jurk van mijn overgrootvader uit een héél ver land, U, samen met mijn ouders en grootmoeder, vriendelijk toe te lachen. Vanaf dat moment heb ik heerlijk rustig kunnen genieten van mijn prille leven op en rond de Eikenhorst. Rustig is natuurlijk een relatief begrip; er kwamen rond Kerstmis en Oud en Nieuw heel veel lieve familie en vrienden van mijn ouders, die mij allemaal wilden zien!

Daarnaast bleven mijn ouders zich verbazen over de immense stroom van mooie bloemen, lieve brieven en tekeningen, prachtige cadeaus en hartverwarmende gelukwensen in talloze (elektronische) felicitatieregisters, die mijn geboorte teweeg heeft gebracht. Toen ik hoorde dat er nu zelfs nog méér goede wensen binnen stroomden dan toen mijn ouders trouwden, was ik stiekem toch wel een beetje trots!

Zo zou onze dochter Amalia de eerste weken van haar leven beschreven kunnen hebben. Als ouders willen wij deze gelegenheid gebruiken om U allen heel, heel hartelijk te bedanken voor alle steun en liefdevolle reacties die wij van zo velen mochten ontvangen, zowel voor als na de geboorte van Amalia. Mede daardoor bewaren wij vele goede herinneringen aan dit voor ons zo heugelijke moment!

Máxima Willem-Alexander