Openbare Bibliotheek Oss

8 januari 2004

Blikopener-lezing:
En als we nou weer eens gewoon gingen opvoeden

Op donderdag 5 februari a.s. is Gitty Feddema te gast in de Bibliotheek Schaijk. Zij zal vanuit haar dagelijkse praktijk als sociaal pedagoge en gezinstherapeute een lezing houden met als onderwerp: "En als we nou weer eens gewoon gingen opvoeden". De lezing begint om 20.00 uur. Toegangskaarten à 5,- (leden KVO Schaijk 4,-) zijn verkrijgbaar in de Bibliotheek Schaijk. Deze activiteit maakt deel uit van de serie Blikopener, waarin bibliotheken uit het Maasland gezamenlijk hun lezingen presenteren.

Gitty Feddema
Gitty Feddema is op basis van haar jarenlange ervaring als gezinstherapeute boeken over opvoeding gaan schrijven. Samen met collega en orthopedagoge Alette Wagenaar schreef ze het boek "En als we nou weer eens gewoon gingen opvoeden", waarvan inmiddels de 11e druk is verschenen. Het is een handleiding over alledaagse problemen die ouders in de eerste twaalf jaar van de opvoeding van hun kinderen kunnen tegenkomen. Van Gitty Feddema verscheen ook het boek "Opvoeden kun je leren".
Met het schrijven van deze boeken wil zij ouders helpen problemen te voorkomen bij de opvoeding van hun kinderen en hoe de dagelijks voorkomende en terugkerende valkuilen in de opvoeding kunnen worden vermeden. Daarbij is het belangrijk om te weten wat je niet, of vooral juist wél wilt en moet doen bij de opvoeding van kinderen.

Lezing
Om ouders een handreiking te geven zal Gitty Feddema tijdens haar lezing ingaan op de vier pijlers van de opvoeding; het belonen van gedrag, het grenzen en regels stellen, het leren omgaan met het woordje nee en het praten en discussiëren met kinderen. Ook zal ze een aantal ontwikkelingsaspecten toelichten, die gekoppeld zullen worden aan bepaalde fases in de ontwikkeling van jonge kinderen. Maar ook thema's als de acceptatie van het kind zoals het is, en die lieve maar soms lastige peuter en kleuter. De lezing is geschikt voor ouders, opvoeders en leerkrachten die te maken hebben met kinderen van 0 tot 12 jaar.
De lezing vindt plaats om 20.00 uur in de bibliotheek van Schaijk. De toegangsprijs is 5,-. Leden van KVO Schaijk betalen 4,-. Kaartjes zijn ook te reserveren: tel. 0486 - 461788 of obschayk@planet.nl

Blikopener is een lezingencyclus, die georganiseerd wordt in het seizoen 2003-2004 door de openbare bibliotheken in het Maasland en Libris Boekhandel Derijks in Oss. Het volledige programma is verkrijgbaar in de bibliotheken in Bernheze (Heesch, Heeswijk-Dinter en Nistelrode), Landerd (Schaijk en Zeeland), Lith, Maasdonk en Oss (Berghem, Oss en Ravenstein) en te vinden op www.oboss.nl/blikopener.htm.