Time : 11:43:52 AM
Date : Wednesday, January 21, 2004
Sender Name: Fedichem

Symposium over Voedselveiligheid in Brugge

Op donderdag 5 februari 2004 wordt door de Koninklijke Vlaamse Chemische Vereniging (KVCV) in Brugge een ééndagssymposium ingericht over Voedselveiligheid (Food Safety). Voedselveiligheid werd een begrip tijdens de dioxinecrisis van 1999. Kort daarna werd in België ook het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) opgericht. De directeur van het FAVV, Dr Piet VANTHEMSCHE, zal tijdens het symposium over Voedselveiligheid een lezing geven. Ook enkele verantwoordelijken van Europese en internationale organisaties die actief zijn op het vlak van voedselveiligheid (o.a. Kirkjian, President van de Wereld Voedsel Organisatie) zullen het woord voeren én ze nemen ook deel aan het aansluitend debat, dat wordt geleid door prof. Pat SANDRA (die tijdens de dioxinecrisis als eerste PCB's uit afvalolie als de ware bron van de besmetting herkende). Het debat heeft als thema: «Hoe ver moet het onderzoek naar chemische en biologische contaminanten gaan om "veilig" voedsel te garanderen?»

Dit alles is maar een deel van de activiteiten van die dag. In de voormiddag zijn er wetenschappelijke lezingen, verder nog twee postersessies, een product seminar én de lezingen van het driedaags congres over gekoppelde chromatografie HTC-8 die tegelijk doorgaan. Voor details verwijzen we naar de website www.ordibo.be/htc/

De pers geniet tijdens dit eendagssymposium gratis toegang (na voorafgaande aanmelding via het registratieformulier op onze website,

tel 058 523116, fax 058 514575 of htc@ordibo.be). Vooral uw aanwezigheid tijdens het debat (begin rond 16h00) zou bijzonder gewaardeerd worden. Dit debat zal worden afgesloten met een receptie, waarop u op informele wijze met de aanwezige experten en autoriteiten van gedachten kunt wisselen.

Contact :
Dr. Robert Smits
Algemeen Voorzitter KVCV
Roelsstraat 20, 8670 Oostduinkerke
Tel. 058 523116, fax 058 514575, e-mail robert.smits@kvcv.be