Time : 11:43:52 AM
Date : Wednesday, January 21, 2004
Sender Name: Fedichem
Symposium over Voedselveiligheid in Brugge
Op donderdag 5 februari 2004 wordt door de Koninklijke Vlaamse
Chemische Vereniging (KVCV) in Brugge een ééndagssymposium ingericht
over Voedselveiligheid (Food Safety). Voedselveiligheid werd een
begrip tijdens de dioxinecrisis van 1999. Kort daarna werd in België
ook het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen
(FAVV) opgericht. De directeur van het FAVV, Dr Piet VANTHEMSCHE, zal
tijdens het symposium over Voedselveiligheid een lezing geven. Ook
enkele verantwoordelijken van Europese en internationale organisaties
die actief zijn op het vlak van voedselveiligheid (o.a. Kirkjian,
President van de Wereld Voedsel Organisatie) zullen het woord voeren
én ze nemen ook deel aan het aansluitend debat, dat wordt geleid door
prof. Pat SANDRA (die tijdens de dioxinecrisis als eerste PCB's uit
afvalolie als de ware bron van de besmetting herkende). Het debat
heeft als thema: «Hoe ver moet het onderzoek naar chemische en
biologische contaminanten gaan om "veilig" voedsel te garanderen?»
Dit alles is maar een deel van de activiteiten van die dag. In de
voormiddag zijn er wetenschappelijke lezingen, verder nog twee
postersessies, een product seminar én de lezingen van het driedaags
congres over gekoppelde chromatografie HTC-8 die tegelijk doorgaan.
Voor details verwijzen we naar de website www.ordibo.be/htc/
De pers geniet tijdens dit eendagssymposium gratis toegang (na
voorafgaande aanmelding via het registratieformulier op onze website,
tel 058 523116, fax 058 514575 of htc@ordibo.be). Vooral uw
aanwezigheid tijdens het debat (begin rond 16h00) zou bijzonder
gewaardeerd worden. Dit debat zal worden afgesloten met een receptie,
waarop u op informele wijze met de aanwezige experten en autoriteiten
van gedachten kunt wisselen.
Contact :
Dr. Robert Smits
Algemeen Voorzitter KVCV
Roelsstraat 20, 8670 Oostduinkerke
Tel. 058 523116, fax 058 514575, e-mail robert.smits@kvcv.be