Gemeente Katwijk


---

Tentoonstelling kunstenaars Geest en Grond in gemeentehuis Katwijk Geest en Grond heeft de kunstenaars Tom Frantzen, Jennifer Petterson en Krijn Giezen uitgenodigd om vanuit hun eigen werkterrein te reageren op de culturele geschiedenis en actuele ontwikkelingen in de Duin- en Bollenstreek. Met hun werk is nu een tentoonstelling gemaakt die in 2004 langs de gemeenten van de Duin- en Bollenstreek zal reizen. Meer informatie over locaties en data bij u in de buurt vindt u op www.geest-en-grond.nl/agenda.

Vanaf 5 februari tot en met 3 maart 2004 is de tentoonstelling te zien in Gemeentehuis Katwijk, Zeeweg 127 te Katwijk.

Tom Frantzen
In Projectie stelt Tom Frantzen voor om het rendement van de kleurenpracht van de bollenvelden in het korte bloeiseizoen te vergroten door de velden ook buiten het seizoen een kleurig aanzicht te geven. Zijn voorstel is om een kleurstof toe te voegen aan de gewasbeschermings-middelen waarmee het stro, dat in de winter op de velden ligt, wordt bespoten. Tom Frantzen speelt in zijn voorstel met het imaginaire, geprojecteerde beeld en het werkelijke beeld van de Duin- en Bollenstreek.

Jennifer Petterson
De documentaire Huiskamers en bolwerken van Jennifer Petterson is een indringend portret van de streek. Ze interviewde en filmde mensen die in de praktijk te maken hebben met de ruimtelijke ordening van het gebied en die allen op hun eigen manier reageren op de ontwikkelingen die daarin gaande zijn. Petterson brengt de verhalen van onder meer een wethouder ruimtelijke ordening, een makelaar, Poolse seizoensarbeiders, een gewassenveredelaar en
straatbloembollenverkopers observerend in beeld zonder daar zelf een oordelende uitspraak over te doen. Ze brengt de dynamieken achter de mensen in kaart en geeft hen een stem in haar film.

Krijn Giezen
Krijn Giezen heeft met Hopen en gaten een onderzoek uitgevoerd naar archeologische vindplaatsen van de recente geschiedenis, zowel op het land als in de zee. Dat heeft geresulteerd in een kaart waarop alle vuilnishopen en stortplaatsen in de streek staan aangegeven en een aantal scheepswrakken voor de kust in kaart is gebracht.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Projectbureau Geest en Grond, Mariëtte Maaskant, email info@geest-en-grond.nl of tel 06-22960245.