Gemeente Westerveld

3-2-2004
Wethouders lezen peuters voor in pyjama

De wethouders Roelof Martens en Ruud Smeenk zijn respectievelijk donderdag- en vrijdagmorgen voorleesgast bij het voorleesontbijt van peuterspeelzaal de Boskaboutertjes in Darp.

Niet alleen de peuters zijn die ochtend om 8.30 uur in pyjama op de speelzaal, ook de wethouders verschijnen in slaaptenue.

Voorleesontbijt
Op donderdag 5 en vrijdag 6 februari is in de peuterspeelzaal "de Boskaboutertjes" in het buurthuis De Stobbe in Darp het voorleesontbijt. De peuters ontbijten gezamenlijk om 8.15 uur. De voorleesgasten zijn rond 8.30 uur aanwezig.

De wethouders lezen voor uit het boek: "Ik wil de maan" van Jonathan Emmet en Vanessa Cabban. Dit boek heeft de Kiekeboe-prijs ontvangen en gaat over een kleine mol, die de maan dolgraag wil hebben. Ondanks alle pogingen lukt het hem niet de maan te vangen.

Taalontwikkeling stimuleren
De medewerkers van de speelzaal ontplooien veel activiteiten die bijdragen aan de taalontwikkeling van jonge kinderen. Lezen en voorgelezen worden spelen hierbij een belangrijke rol. Daarom doet de peuterspeelzaal van harte mee aan de Nationale Voorleesdagen en hopen zij zo het voorlezen onder de aandacht te brengen bij ouders en kinderen.

Ook het college van Westerveld ondersteunt dit doel van harte en de wethouders leveren hieraan hun bijdrage door de peuters voor te lezen.