Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

http://www.minszw.nl

Overleg Europees Sociaal Economisch beleid

Mededeling aan redacties

Op donderdag 5 februari a.s. overlegt een delegatie van het kabinet onder leiding van premier Balkenende met vertegenwoordigers van de Stichting van de Arbeid over het Europese sociaal-economische beleid (de zogenaamde Lissabon-strategie). Oud-premier Wim Kok zal als voorzitter van de Europese Taakgroep Werkgelegenheidsbeleid aanwezig zijn om het rapport van de taakgroep toe te lichten.

Evenals vorig jaar bespreekt het kabinet bij deze gelegenheid met de voorzitters van werkgevers- en werknemersorganisaties het standpunt dat het tijdens de Europese Voorjaarstop (op 26 maart a.s. in Brussel) zal innemen. Speciale gespreksthema's zijn werk en concurrentievermogen.

Het overleg vindt plaats in het gebouw van de Sociaal-Economische Raad aan de Bezuidenhoutseweg 60 in Den Haag en duurt van 13.00 tot 15.00 uur. De bijeenkomst is niet openbaar. Minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is na afloop beschikbaar voor eventuele vragen van de pers.

Contactpersonen:
Bart van Leeuwen, Persvoorlichting ministerie van SZW, 070-3335955 Eddy Broekema, secretaris van de Stichting van de Arbeid, 070-3499579

03 feb 04 14:39