Heuvelrug, 09.35 uur

Utrecht 05-02-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Fietsers gewond

ACHTERBERG Op woensdag 4 februari raakten twee fietsers bij een aanrijding gewond.

Rond 19.55 uur fietste een jongen (leeftijd onbekend) uit Achterberg over het trottoir van De Horst, komende uit de richting van het Ruiterpad. Op het moment dat hij vanaf het trottoir tussen de autos door de weg opreed, botste hij frontaal op een hem tegemoetkomende 13-jarige fietsster uit Achterberg. Beiden kwamen ten val en bleven met hoofdletsel op de grond liggen. De jongen is per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Het meisje werd door het personeel van een tweede ambulance onderzocht. Zij was na de val even buiten bewustzijn geweest, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

Onderzoek bedreiging afgerond

VEENENDAAL De recherche van het politiedistrict Heuvelrug heeft een onderzoek naar bedreiging en afpersing van een 38-jarige inwoner van Veenendaal afgerond.

De Veenendaler ontving in oktober van het vorig jaar enkele dreigbrieven. In de weken daarna namen een 24- en 26-jarige plaatsgenoot contact met hem op met de mededeling dat zij iemand wisten die hem informatie over de dreigbrieven kon geven.

Dit resulteerde in een afspraak met een andere 24-jarige Veenendaler.

Deze Veenendaler gaf te kennen dat hij opdracht van een ander had gekregen om de 38-jarige Veenendaler een lesje te leren. Voor deze informatie en de garantie dat hij hem verder met rust zou laten, betaalde het slachtoffer een geldbedrag.

Na deze afpersing stapte de Veenendaler naar de politie, waarop een onderzoek werd gestart. Tijdens het onderzoek werden de drie betrokken Veenendalers in de afgelopen weken aangehouden.

Twee van hen, de 24- en 26-jarige, zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld.

De andere 24-jarige, die het geldbedrag in ontvangst had genomen,

bevindt zich nog in voorlopige hechtenis.

Verlichtingscontrole

VEENENDAAL De politie heeft op woensdag 4 februari een verlichtingscontrole op de Kanaalweg, de Kerkewijk en de Prins Bernhardlaan gehouden.

De controle vond van 07.00 uur tot 08.00 uur plaats en was vooral gericht op schoolgaande jeugd. 41 Fietsers werden bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was.