Stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht 05-02-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 februari twee mannen aangehouden voor een poging inbraak.

Getuigen belde omstreeks 02.05 uur naar de politie om te melden dat er vermoedelijk werd ingebroken in een instelling aan de Costa Ricadreef. Ter plaatse trof de politie twee mannen aan die aan het opgegeven signalement voldeden. De mannen werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. In de bossages bij de instelling werd een sporttas aangetroffen met daarin inbrekersspullen.

Bestuurders onder invloed

UTRECHT Op de Spinozaweg heeft de politie woensdagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Agenten zagen omstreeks 23.45 uur een bestuurder met zijn bestelbus ter hoogte van de Spinozaweg met de Laan van Nieuw Guinea door het rode verkeerslicht rijden. De 28-jarige bestuurder uit Utrecht kreeg een stopteken en moest een blaastest afleggen . Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 465 ug/l uit. De Utrechter werd met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur naar huis gestuurd.

UTRECHT In de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 februari een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 02.55 uur kreeg een 51-jarige man uit Schalkwijk op de Venuslaan een stopteken. Op het moment dat agenten de man aanspraken roken zij een alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 260 ug/l uit. De man werd met een proces-verbaal en een rijverbod van een uur naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel met politiebus

UTRECHT Woensdagavond vond op de Sweder van Zuylenweg een aanrijding tussen een politiebus en een fietser plaats. Hierbij raakte een man gewond.

De politie reed omstreeks 22.30 uur over de Sweder van Zuylenweg. Plotseling kwam - vanuit een uitrit uit de Werner Helmichstraat - een man op een fiets aanrijden. De agent die de bus bestuurde zag geen kans meer de man te ontwijken waardoor een aanrijding ontstond. Het 43-jarige slachtoffer uit Utrecht werd met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Hier bleek dat de man een snee in zijn voorhoofd had. Na behandeling kon hij naar huis. In het ziekenhuis heeft het slachtoffer vrijwillig bloed af gestaan voor een alcoholtest.

Aanhoudingen voor voetbalwedstrijd

UTRECHT - Voorafgaand aan de voetbalwedstrijd FC-Utrecht - Heracles heeft de politie drie personen aangehouden.

Omstreeks 19.45 uur kwam een groep vermoedelijk Fijenoord supporters vanuit Enschede naar het stadion in Utrecht. De supporters mochten daar kennelijk niet het stadion in. Rondom het stadion ontstonden diverse schermutselingen. Hierbij werden uiteindelijk drie mannen aangehouden.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie een man aangehouden voor het stelen van kleding. Personeel van de winkel zag omstreeks 17.45 uur een man een jas meenemen zonder deze eerst af te rekenen. De man werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De 42-jarige man uit Vianen werd voor verhoor overgebracht naar het bureau. De kleding had een waarde van ruim 240 Euro.

UTRECHT Een 39-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats werd woensdagmiddag aangehouden in een winkel aan het Radboudkwartier. De man had met een speciaal geprepareerde tas geprobeerd goederen uit de winkel mee te nemen. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie.

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag een 22-jarige man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal bij een winkel aan het Gildekwartier. De man probeerde ongezien goederen mee te nemen zonder deze eerst af te rekenen. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.