Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 5 februari 2004

* STEEKPARTIJ MET DODELIJKE AFLOOP
SCHIEDAM - Woensdagavond even na half elf ontstond door nog onbekende oorzaak onenigheid tussen twee mannen, buren van elkaar, op straat bij hun woningen in de Hoofdstraat. De ruzie werd door een 47-jarige Schiedammer beslecht met een mes, waarmee hij een aantal malen instak op zijn 48-jarige buurman. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn opgelopen steekwonden. Aan de hand van getuigenverklaring kon even later in zijn woning de 47-jarige Schiedammer als verdachte van de steekpartij met dodelijke afloop worden aangehouden. De man werd voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.


* VERKEERSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield woensdagmiddag verkeerscontroles op de Hillelaan, IJsselmondse Randweg en het Varkenoordseviaduct. Tussen half drie en vier uur werden 48 processen-verbaal uitgescheven voor onder meer mobiel telefoneren tijdens het autorijden, door rood verkeerslicht rijden, verlopen APK en verkeerd voorsorteren.


* HENNEPKWEKERIJ EN -VERWERKINGSBEDRIJFJE ONTMANTELD

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum stelde woensdagmiddag even na half vier op grond van de Opiumwet een onderzoek in een bedrijfspand in de Gouvernestraat in. In het bedrijfspand werden twee hennepkwekerijen, waarvan één in aanbouw, aangetroffen en ontmanteld. In totaal werden zo'n 290 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. Een eigenaar bleek niet aanwezig. Naar aanleiding van een inbraakmelding in de Sibajakstraat roken politiemensen van het district Rotterdam-West daar donderdagmorgen rond één uur in een portiek een penetrante henneplucht. Nadat eerst de woninginbraak was opgenomen, werd in de andere woning een onderzoek ingesteld. Daar werden vier volle zakken met henneptoppen aangetroffen en in beslag genomen. Drie in de woning, die was ingericht als verwerkingsbedrijfje, aanwezige mannen, in leeftijd variërend van 32 tot 42 jaar en woonachtig in Rotterdam, werden aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. De vier zakken met henneptoppen en een geldbedrag van ruim 5.000 euro, dat twee van de drie mannen in hun bezit hadden, werden in beslag genomen.


* FIETSER GEWOND NA AANRIJDING MET AUTO
ROTTERDAM - Woensdagmiddag omstreeks kwart voor zes raakte op de kruising van de Pleinweg met de Wolphaertsbocht een 97-jarige man uit Rotterdam, die op een fiets reed, gewond, nadat hij werd aangereden door een auto die werd bestuurd door een 35-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer werd, met een gebroken rugwervel en een gebroken been, door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De 35-jarige automobilist werd aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De Technische Ongevallen Dienst stelt nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht en Projectmatige Verkeerscontroles) hield woensdagmiddag en -avond radarsnelheidscontroles op de Olympiaweg, Statenweg, Maasboulevard en Boompjes.
Tussen vier uur en half zes overschreden op de Olympiaweg 136 van de 700 passerende automobilisten de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/uur.
Op de Statenweg, waar tussen kwart over vier en half zes en tussen kwart voor acht en half tien werd gecontroleerd, namen 95 van de in totaal 1.700 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers het niet zo nauw met de daar toegestane '50'. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 100 km/uur.
Tussen kwart voor vijf en half zes hielden op de Maasboulevard 3 van de 950 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogste score: 65 km/uur.
Op de Boompjes flitste de snelheidsradar tussen kwart voor acht en half tien 44 van de 755 langsrijdende weggebruikers. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 98 km/uur in plaats van '50'.


* JONGEN VAN SCOOTER BEROOFD; DADERS BINNEN EEN UUR AANGEHOUDEN

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - Woensdagmiddag omstreeks twee uur werden een veertienjarige Rotterdammer en een vijftienjarige Schiedammer op de Deltaweg in Vlaardingen aangehouden, nadat zij op de Hargalaan in Schiedam een jongen van zijn scooter hadden beroofd. Politiemensen van het district Waterweg zagen het tweetal op een scooter rijden, terwijl zij geen helm droegen. Hierop werden beiden staande gehouden. Plotseling gooide één van hen de scooter op straat en rende weg. Na een korte achtervolging, waarbij de jongen door een sloot zwom, kon hij aangehouden worden. De passagier werd ter plaatse aangehouden.
Uit onderzoek bleek de scooter diezelfde middag omstreeks één uur tijdens een straatroof op de Hargalaan te zijn buitgemaakt. Een zestienjarige Schiedammer moest zijn scooter aan een aantal jongens afgeven.
De twee aangehouden jongens werden voor nader onderzoek en verhoor in verzekering gesteld.


* POLITIEMENSEN MET SCHERPE NEUS
RHOON/ROTTERDAM - Woensdagmorgen vroeg roken in hun auto surveillerende politiemensen van het district Zuid op de Groene Kruisweg een penetrante henneplucht. De geur bleek te komen uit een voor de politiewagen rijdende bestelbus en derhalve werd deze even later middels een stopteken aan de kant gezet. In de wagen bleek zo'n vijftig kilo aan henneptoppen te liggen. De softdrugs werden in beslag genomen en de vier inzittenden, twee Rotterdammers van 26 en 32 jaar, een 33-jarige man uit Poortugaal en een 38-jarige man uit Capelle aan den IJssel, werden aangehouden en woensdagmiddag voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld. Naar aanleiding van het onderzoek dat rechercheurs instelden werd woensdagmiddag rond vier uur een vervolgonderzoek ingesteld in een woning aan de Charloisse Kerksingel. Hier werden in diverse kamers hennepkwekerijen en een in aanbouw zijnde droogruimte aangetroffen en ontmanteld. Daarbij werden ruim 300 hennepplanten en de voor de groei benodigde attributen in beslag genomen. Tevens werd de elektriciteitsvoorziening afgesloten, omdat de stroom illegaal werd afgetapt. De 26-jarige bewoner werd aangehouden en ingesloten.


* VERKEERSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost hield woensdagmiddag in de Crooswijksestraat en op de Goudse Rijweg verkeerscontroles. Tussen één uur en half zes werden in totaal 55 bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten voor het niet dragen van de autogordel (46), het negeren van een 'gesloten verklaring' (8) en het niet handsfree-bellen (1). Zij kunnen binnenkort een acceptgiro in hun brievenbus verwachten.


* HOOGBEJAARDE VROUW BEROOFD VAN TASJE MET AFVAL

ROTTERDAM - Woensdagmiddag rond kwart voor drie bracht een 89-jarige bewoonster van de Ameidestraat vanuit haar woning een tasje met afval naar de container. Een ongeveer 25-jarige man, die zich bij haar woning ophield, rukte in het trappenhuis plotseling het plastic tasje uit haar hand en ging er, vermoedelijk met voor hem hoopvolle gedachten aan een interessante buit, vandoor. Even later moet hij ontdekt hebben dat hij slechts huishoudelijk afval had geroofd.