Provincie Overijssel

College bantwoordt PvdA-vragen over verbrandingsinstallatie

De provincie Overijssel heeft bij de provincie Drenthe aandacht gevraagd voor de verschillen in procedures in Nederland en Duitsland omtrent de procedures in het kader van de Wet Milieubeheer. Aanleiding hiervoor vormen de plannen voor een verbrandingsinstallatie op het grensoverschrijdende bedrijventerrein Europark, bij Coevorden. Dit schrijft het College naar aanleiding van Statenvragen van de PvdA.

Door de genoemde verschillen zijn misverstanden ontstaan over de aard van de toetsing van het milieueffectrapport en de aard van de communicatie en participatie van burgers bij de procedures. Gedeputeerde Staten van Drente zijn bevoegd gezag voor de vergunningverlening in deze zaak. De provincie Overijssel is een "betrokken overheidsorgaan" en ontvangt daarom alle procedurele stukken. In een brief aan GS van Drenthe adviseert het Overijsselse college nu aandacht te schenken aan de verschillende procedures aan beide zijden van de grens.

Download hieronder de complete beantwoording van de vragen van de PvdA Meer informatie: Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

Open brief-pvda-coevorden.doc brief-pvda-coevorden.doc

© 2004 Provincie Overijssel