Gemeente Dongen


B en W akkoord met maatregelen 30 km/h gebied wijk Biezen 05-02-2004 09:00
Werk in Biezen mogelijk voor zomer afgerond
De voorbereidende werkzaamheden voor de inrichting van de wijk Biezen als 30 km/h gebied gaan in februari van start. Met de daadwerkelijke reconstructie wordt pas in het voorjaar begonnen. De gemeente streeft ernaar de werkzaamheden voor de zomer af te ronden. De werkzaamheden in de wijk Biezen zijn eerder toegelicht tijdens de informatiebijeenkomst van 27 november 2003.
Op de informatieavond van 27 november 2003 heeft de gemeente verschillende plannen voor een betere en veiligere verkeersstroom in en door de wijk Biezen aan de bewoners gepresenteerd. Het onderhoud en het gebruik van de groenvoorzieningen in de wijk kwamen tijden deze avond ook aan de orde. De bewoners van de wijk konden hun visie geven op de voorstellen. De reacties zijn verwerkt en enkele voorstellen zijn daarom aangepast. De bewoners zijn geïnformeerd over de gewijzigde voorstellen.

Inrichting 30 km/h gebied
De inrichting van de wijk wordt aangepast aan de status van 30 km/h gebied, die de wijk al langer heeft. Op verschillende locaties in de wijk worden voorzien punaises, kruispuntverkleiningen en versmallingen geplaatst. Deze zorgen voor een verlaging van de rijsnelheid. De verkeersveiligheid wordt hierdoor verbeterd en de leefbaarheid vergroot.

Parkeren
Ter hoogte van Hof 51 t/m 79 en 30 t/m 62 komt aan beide zijden van de weg een parkeerstrook met een trottoir. De rijbaan en trottoir blijven voldoende breed. In de Roerdomphof wordt de huidige situatie gehandhaafd maar wel verbeterd.

Sluipverkeer Pruimengaarde
In oktober 2003 is onder de bewoners van de Biezen een enquête gehouden over de aanpak van het sluipverkeer door de Pruimengaarde. Het resultaat van deze enquête geeft aan dat bewoners kiezen voor een goede doorgang van het sluipverkeer door de wijk. Een enquête onder bewoners uit de directe omgeving van De Biezen gaf hetzelfde resultaat. Er wordt voorlopig voor de periode van een jaar een doorsteek voor het sluipverkeer gemaakt. Na een jaar wordt deze maatregel geëvalueerd.

Groenvoorziening
Het groen in de wijk is op veel plaatsen kapot. Ook wordt het gebruikt voor zaken waarvoor het niet bedoeld is. De gemeente pakt deze situatie aan door groenvoorzieningen te herstellen en waar nodig nieuwe paden aan te leggen. Er worden maatregelen genomen om te zorgen dat er geen oneigenlijk gebruik meer wordt gemaakt van het groen.

Voor een volledige lijst van locaties, of voor vragen over de bovenstaande informatie, kunt u contact opnemen met Ard Meijeren van de dienst Ruimtelijk Beleid. Zijn telefoonnummer is 383336 of per email ameijeren@dongen.nl.