Eemland zuid, 09.45 uur

Utrecht 05-02-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Jongen mogelijk met vuurwapen

AMERSFOORT- Op woensdagochtend werd een jongen aangehouden omdat hij mogelijk een vuurwapen in zijn bezit zou hebben.

Bij de politie was informatie binnengekomen dat een 16-jarige jongen uit Houten een mogelijk vuurwapen in zijn bezit zou hebben. Getuigen (medeleerlingen) vertelden dat ze ooit een deel van een vuurwapen hadden gezien bij de jongen.

Na deze informatie heeft de politie de jongen op woensdagochtend aangehouden op een school in Amersfoort. Er werd tot op heden geen (nep)vuurwapen aangetroffen dus het is ook nog niet duidelijk of hier sprake is van echt of nepvuurwapen. De politie heeft de zaak in onderzoek. De verdachte zit op dit moment nog vast.

Inbraak

AMERSFOORT In de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 februari werden twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak.

Rond 04.00 uur kreeg de politie de melding dat een zestal personen bij een sporthal aan de Zangvogelweg aan het inbreken waren. Toen politiemensen ter plaatse kwamen, zagen zij meerdere personen wegrennen. Zij troffen twee van hen in een auto aan. Deze verdachten, een jongen van 17 jaar afkomstig uit Hierden en een jongeman van 18 jaar uit Harderwijk, werden aangehouden. Zij bleken te hebben gepoogd in de sporthal in te breken, maar hadden nog niets weg kunnen nemen. De andere verdachten werden niet meer aangetroffen.

De twee aangehouden verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn daar ingesloten.

Openbare dronkenschap

HOOGLAND Op woensdag 4 februari werd een man aangehouden voor openbare dronkenschap.

Rond 22.50 uur kreeg de politie de melding dat een dronken man zich zeer lastig gedroeg bij een school aan de Hamseweg. Ter plaatse bleek dat de man al was verdwenen. Hij had mensen lastig gevallen en meerder malen gepoogd bij mensen in de auto te stappen. Daarbij had hij ook op autoruiten geslagen.

Politiemensen troffen de man op de Elly Takmanstraat aan. Hij bleek rondom dronken te zijn en weigerde zijn personalia op te geven. De man, 31 jaar oud en afkomstig uit Hoogland, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Schoten in bos

AMERSFOORT Op woensdag 4 februari werd een man aangehouden omdat hij mogelijk met een vuurwapen zou hebben geschoten.

Rond 16.40 uur zag een getuige een man in het bos aan de Zandbergenlaan lopen. Vrijwel direct daarna meende zij schoten van een vuurwapen te horen en belde de politie. Aan de hand van het signalement van de man stelden politiemensen een onderzoek in het bos in. Daarbij bleek dat in de nabijheid van de man ook een vrouw was gezien. Politiemensen troffen de verdachte, een 25-jarige man uit Amersfoort, in de omgeving aan en hij werd aangehouden. De man bleek geen vuurwapen bij zich te hebben en in het bos werden geen vuurwapen en geen patroonhulzen aangetroffen.

Uit zijn verklaring bleek dat hij was wezen wandelen met zijn vrouw. Zijn vrouw was moe geworden en wilde naar huis. De man had daarop met een tak enkele malen hard tegen een boom geslagen, waarna zijn vrouw naar huis was gegaan. Hijzelf was nog een stuk het bos ingelopen. De getuige heeft de stokslagen vermoedelijk geĂŻnterpreteerd als schoten. De Amersfoorter is na zijn verhoor in vrijheid gesteld.

Gestolen auto

WOUDENBERG Op woensdag 4 februari werd na een achtervolging van een gestolen auto de bestuurder aangehouden.

Rond 12.00 uur zagen politiemensen van het Korps Landelijke Politiediensten een auto vanaf een parkeerterrein in Maarsbergen wegrijden. De auto bleek gestolen te zijn en de politiemensen zetten de achtervolging in. Daarbij werd de assistentie van politiemensen van district Eemland zuid verzocht. Zij zagen de gestolen auto met daarachter de KLPD-ers rijden over de Geeresteinlaan en zetten ook de achtervolging in.

De verdachte reed bij Leusden zuid een woonwijk in, waar de politiemensen hem aanvankelijk kwijt raakten. De hele wijk werd afgezet en de auto werd verlaten aangetroffen op de Koningin Julianalaan. Met onder andere twee politiehonden werd het landelijke gebied tussen de Tabakssteeg en de Hamerveldseweg doorzocht. Daarbij werd de verdachte niet gevonden. Het onderzoek werd in de wijk voortgezet en de verdachte, een 44-jarige man uit Lelystad, werd op het winkelcentrum aan de Prinses Irenelaan aangetroffen en aangehouden. De auto bleek in Zaltbommel te zijn gestolen. Het voertuig is in beslag genomen en de verdachte is in het politiebureau ingesloten.