Eemland noord 09.55 uur

Utrecht 05-02-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Verkeersongeval met letsel
BAARN Op woensdagmiddag 4 februari heeft een ongeval met letsel plaatsgevonden op de Amsterdamsestraatweg. Omstreeks 16.00 uur fietste een 74-jarige vrouw uit Eemnes over het fietspad uit de richting van de Zandheuvelweg. Op de rotonde verleende zij geen voorrang aan een 22-jarige automobilist uit Soest. Hierdoor ontstond een aanrijding. De vrouw had als gevolg van de aanrijding last van haar enkel en haar hoofd. De 22-jarige man heeft haar daarvoor naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat ze haar enkelbanden had verrekt.

Man klem in wasstraat
EEMNES Op woensdagmiddag is een man klem komen te zitten in een wasstraat.

Een 64-jarige Eemnesser ging omstreeks 13.50 uur zijn auto wassen in een wasstraat aan de Bramenberg. Bij het instappen in zijn auto drukte het apparaat de deur van de auto dicht, waardoor de man klem kwam te zitten met zijn voet. De brandweer rukte uit en kon de man uit zijn benarde positie bevrijdden door de auto een stukje aan de kant te duwen. Hierdoor kon de man zijn voet weer naar binnen halen. De man is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Bestuurderswissel
BAARN In de nacht van woensdag op donderdag is een 23-jarige man geverbaliseerd voor het rijden onder invloed op de Biltseweg.

Omstreeks 02.35 uur zagen patrouillerende politieagenten 2 mannen langsrijden in een bestelauto, waarna zij besloten hen te controleren. Zij reden de mannen achterna, die op het terrein van een tankstation waren gestopt. Bij het voertuig aangekomen, bleek dat de mannen snel hadden gewisseld van plaats. Van de originele bestuurder werd toch een ademtest afgenomen, waaruit bleek dat hij onder invloed was. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij bij een ademanalyse 620 ug/l blies. De man heeft een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur gekregen. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd.