Rijn & Venen 10.00 uur

Utrecht 05-02-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Vermiste Vinkevener gevonden LOENEN/NIGTEVECHT - Op woensdag 4 februari is in het water van het Amsterdam-Rijnkanaal het dode lichaam van Johan van der Laan uit Vinkeveen gevonden. Sinds donderdag 15 januari werd de 49-jarige Vinkevener vermist. Zijn auto was reeds op dinsdag 27 januari aangetroffen in Loenersloot na een melding van een getuige.

Omstreeks 12.25 uur voer een binnenschipper (gegevens onbekend) over het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Loenen en Nigtevecht aan de zijde van de Oostkanaaldijk. Daar zag hij een stoffelijk overschot in het water liggen. De binnenschipper lichtte het KLPD in, waarna het stoffelijk overschot geborgen kon worden.

Door de recherche van het district Rijn&Venen werd aan de hand van het signalement en de kleding vastgesteld dat het om de 49-jarige vermiste Vinkevener ging. De politie sluit een misdrijf uit.

Rijden onder invloed
ABCOUDE In de nacht van woensdag op donderdag is een 53-jarige man uit Abcoude bekeurd voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 00.50 uur liep de man, redelijk onder invloed van alcohol op de Hoogstraat, waar hij werd opgemerkt door patrouillerende politieagenten. Een korte tijd daarna zagen zij de man langsrijden in zijn auto, waarna ze hem staande hielden op de Dokter van Doornplein. Op het politiebureau werd de man een ademanalyse afgenomen, waar een uitslag van 710 ug/l uitkwam. De man heeft een bekeuring en een rijverbod van 8 uur gekregen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Onder invloed
MAARSSEN In de nacht van woensdag op donderdag is een 37-jarige vrouw uit Maarssen bekeurd voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 02.15 uur kwam bij de politie een melding binnen dat een automobiliste onder invloed op de Vogelweg reed. De 37-jarige vrouw werd aan de kant gezet en bleek na een ademtest hoogstwaarschijnlijk onder invloed te zijn. Op het politiebureau werd haar een ademanalyse afgenomen, waarbij ze 565 ug/k blies. De vrouw heeft een bekeuring en een rijverbod van 6 uur gekregen.

Scootercontrole
MAARSSEN- Op woensdagmiddag werd een scootercontrole gehouden op het Bisonspoor in Maarssen. In totaal werden 24 bromfietsen gecontroleerd en hier werden 25 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder bromfietscertificaat, niet dragen van de helm en het hebben van een te groot motorisch vermogen.

Rijden onder invloed
OUDEWATER- Op donderdagochtend werd een man aangehouden omdat hij met vermoedelijk een slok teveel achter het stuur zat.

De 40-jarige man uit Montfoort reed over de Willeskop en kwam op een gegeven moment naast de weg in een sloot terecht. De man raakte gewond en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Vermoedelijk had hij alcohol gedronken, maar was gezien zijn toestand niet in staat te blazen. Bij hem werd een bloedproef afgenomen en onderzoek moet uitwijzen of hij inderdaad teveel gedronken heeft.