NED. KANKERBESTRIJDING-KWF

KWF-site 'plat' door reacties single voor Guusje Nederhorst

KWF-website tijdelijk 'plat' door reacties
op 'In Memoriam'-single Guusje Nederhorst

Amsterdam, 5 februari 2004 - De KWF-website
www.kwfkankerbestrijding.nl is gisteren tijdelijk 'plat' gegaan vanwege de massale belangstelling voor de in-memoriam single 'Dreamer' van KANE-zanger Dinand Woesthoff voor zijn vorige week aan kanker overleden vrouw Guusje Nederhorst. Ruim 19.000 mensen bezochten de KWF-website; gewoonlijk zijn het er 2500 per dag. Een extra server wordt bijgeplaatst om ervoor te zorgen dat kankerpatiƫnten en hun naasten de site kunnen blijven raadplegen voor informatie over kanker. 'Dreamer' is vanaf volgende week donderdag in de CD-winkels verkrijgbaar. De opbrengst van de single komt ten goede aan KWF Kankerbestrijding. Sinds gisteren is via de KWF-website bovendien al 1000 euro aan giften ontvangen voor de actie.

De meeste bezoekers van de KWF-website gingen naar het Forum om de reacties te lezen op het overlijden van Guusje Nederhorst. Een aantal van hen gebruikte dit Forum als condoleance register. Zelfs vanuit Thailand is gereageerd. Daarnaast was er grote belangstelling voor de tekst van het lied. Een videoclip van 'Dreamer' is aan te vragen via Muziekzender The Box. Deze schenkt de opbrengst van iedere keer dat iemand de clip aanvraagt eveneens aan KWF Kankerbestrijding.

In overleg met het management van KANE is op de KWF-website ook de mogelijkheid geopend via internet een gift over te maken voor de actie van Dinand Woesthoff. Het inmiddels ontvangen bedrag van bijna 1000 euro komt neer op gemiddelde gift van ruim 15 euro per gever. Tevens kunnen giften worden gestort op de speciaal voor dit doel geopende girorekening 244 tnv KWF Kankerbestrijding te Amsterdam onder vermelding van 'Guusje'. Alle giften worden gevoegd bij de opbrengst van de actie van Dinand Woesthoff.

In een eerste reactie gisteren, zei KWF Kankerbestrijding 'ontroerd te zijn door het initiatief van Dinand Woesthoff. Dat Dinand op deze manier reageert op het overlijden van zijn vrouw, maakt diepe indruk. Hij schaart zich hiermee bij de honderdduizenden donateurs en collectanten die KWF Kankerbestrijding steunen om te bereiken dat kanker voor niemand meer het einde betekent. Zijn actie is een steun in de rug van iedereen die met kanker te maken heeft.'

Uit sympathie voor de actie plaatst de hosting provider van KWF Kankerbestrijding de extra server tegen sterk gereduceerd tarief.


---