Binnensticht, 10.25 uur

Utrecht 05-02-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Partij vuurwerk

ZEIST De politie heeft op woensdag 4 februari een partij vuurwerk in beslag genomen.

Rond het middaguur stelde de politie een onderzoek in een winkel aan de Johan van Oldenbarneveltlaan in. Dit naar aanleiding van een melding van een getuige dat er in de winkel vuurwerk werd verkocht. In de winkel en de voorraadruimte werd een partij van 200 kg zogenaamd schertsvuurwerk aangetroffen. Dit is vuurwerk dat het gehele jaar mag worden verkocht.

Bij een onderzoek op de bovenetage werd een partij normaal vuurwerk (dat dus niet mocht worden verkocht) aangetroffen. Het ging daarbij om 2000 tot 3000 kg. Deze partij werd in beslag genomen en de 37-jarige Zeistse winkelier werd aangehouden.

Gewonde fietser

ZEIST Op woensdag 4 februari kwam een lichtgewonde jongen met zijn fiets ten val.

Rond 15.10 uur fietsten een 15-jarige jongen uit Zeist en een 31-jarige man uit Utrecht over de Thorbeckelaan. De jongen had vlak daarvoor zijn hand aan prikkeldraad bezeerd. Terwijl hij fietste, zag hij dat zijn hand bloedde en schrok daar zo van, dat hij met zijn fiets ten val kwam. Daarbij kreeg hij het stuur in zijn buik en raakte buiten bewustzijn. Hij werd per ambulance naar het Diakonessenziekenhuis in Zeist gebracht.

Uitnodiging perspresentatie jaarcijfers district Binnensticht

BINNENSTICHT - Op vrijdag 13 februari aanstaande presenteert district Binnensticht haar jaarcijfers over 2003.

Van 10.00 tot 11.30 uur is alle pers welkom op het politiebureau aan de Utrechtseweg 141 in Zeist. Naast een overzicht van cijfers wordt ook een toelichting gegeven op die cijfers en op de veiligheidsstrategie.

Indien u bij deze presentatie aanwezig wil zijn, wordt u verzocht zich komende week aan te melden bij de communicatiemedewerker van district Binnensticht via e-mail: Charlotte.Meijers@utrecht.politie.nl