Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Lunteren - vluchtende inbrekers moeten buit achterlaten
Publicatiedatum: 05-02-2004

Twee inbrekers op de vlucht hebben donderdagnacht in Lunteren een forse partij rookwaren moeten achterlaten. Gewaarschuwde agenten slaagden er niet in de verdachten aan te houden. Omstreeks half vier in de nacht waarschuwde een getuige de politie nadat hij gezien had dat er werd ingebroken in een winkel aan de Molenparkweg. Bij aankomst even later zagen de agenten twee personen op een bromfiets stappen en wegrijden. Bij hun vlucht lieten de mannen twee zakken achter waar naar later bleek enkele tientallen sloffen sigaretten in zaten. Politieagenten zetten de achtervolging in maar raakte het duo op de Marterlaan kwijt nadat ze met hun dienstauto tegen een boom waren gereden. Een van de agenten raakte daarbij licht gewond. Het verdachte duo strandde eveneens met hun bromfiets in een struikgewas maar wisten te voet aan de agenten te ontkomen. De bromfiets en de achtergelaten buit zijn voor onderzoek veiliggesteld. Door de eigenaar is inmiddels aangifte gedaan van de inbraak.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bennekom - politie waarschuwt voor malafide scharenslijper
Publicatiedatum: 05-02-2004

De politie waarschuwt voor de praktijken van een malafide scharenslijper in Bennekom die afgelopen maandag een 85-jarige vrouw heeft opgelicht. De Bennekomse deed woensdag aangifte bij de politie. Het slachtoffer kreeg afgelopen maandag bezoek van een man die zich uitgaf voor scharenslijper. De vrouw wilde er aanvankelijk niet op ingaan, maar liet na lang aandringen toch enkele messen slijpen. De man bracht even later voor de bewezen `dienst' een rekening uit van 100 euro. Het slachtoffer, dat van te voren geen prijsafspraak had gemaakt met de man, ging niet akkoord met de in haar ogen hoge rekening maar werd uiteindelijk toch bewogen tot het betalen van enkele tientallen euro's. Volgens het slachtoffer zou het gaan om een blanke man van 45 a 50 jaar met donkerblond haar en gekleed in een beige driekwarts jas. De politie adviseert in voorkomend geval liever niet op de voorstellen van de man in te gaan of in het uiterste geval vooraf duidelijke prijsafspraken te maken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - beschonken snorfietser aangehouden na aanrijdin
Publicatiedatum: 05-02-2004

De politie heeft woensdagmiddag op Oranje Nassau's Oord in Wageningen een 39-jarige snorfietser uit die plaats aangehouden nadat hij betrokken was geraakt bij een aanrijding. De man bleek onder invloed van alcohol. De Wageninger zou vermoedelijk als gevolg van overmatig alcoholgebruik tijdens het rijden zijn gevallen, waardoor hij schade veroorzaakte aan een geparkeerde auto. Gewaarschuwde agenten hielden de Wageninger aan. Hij bleek niet in staat de ademanalyse af te leggen en weigerde ook de bloedproef. Het rijbewijs van de Wageninger is door de politie ingevorderd. De man is na ontnuchtering verhoord en met een proces-verbaal heengezonden. Bij het voorval was niemand gewond geraakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - ruim 300 keer te hard bij snelheidscontroles
Publicatiedatum: 05-02-2004

Bij snelheidscontroles op de Rijksweg N224 in Ede zijn woensdag in totaal 311 hardrijders tegen de lamp gelopen. Het verkeershandhavingsteam van de politie controleerde gedurende de gehele dag op verschillende plaatsen langs deze weg. In totaal 11.230 voertuigen passeerden tussen 08.00 en 21.00 uur de radarcontrole. Daarbij werd een hoogst gereden snelheid gemeten van 114 km/u, terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606