Actueel

Verzoek prinses Margarita om getuigenverhoor afgewezen
Bron: Rechtbank 's-Gravenhage

Datum actualiteit: 5-02-2004

PERSBERICHT- De Haagse rechtbank heeft vandaag het verzoek van H.K.H. prinses Margarita en de heer de Roy van Zuydewijn een aantal getuigen te horen afgewezen.

Verzoekers hadden aangevoerd dat zij de getuigen wilden horen omdat zij op deze wijze bewijs wilden verzamelen voor een mogelijke rechtszaak tegen de Staat.

De rechtbank is van oordeel dat verzoekers niet duidelijk hebben gemaakt hoe het horen van getuigen in dit stadium bij kan dragen aan hun kennis over de voor het voeren van een rechtszaak relevante feiten.

De rechtbank wijst erop dat alleen dan een getuigenverhoor is toegelaten als voor de rechter en voor de wederpartij voldoende duidelijk is op welk feitelijk gebeuren het verhoor betrekking heeft. Dat is met dit verzoek niet het geval.

De rechtbank overweegt ook dat geenszins duidelijk is dat het horen van getuigen voor de beslissing van de zaak van belang kan zijn; dit betreft met name de stellingen van verzoekers dat zij door de handelwijze van de Staat schade hebben geleden en dat de handelwijze van de Staat tot doel heeft gehad die schade toe te brengen.

Voor nadere informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de afdeling voorlichting van de rechtbank, tel. (070) 381 1943/1732

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AO3029

Zie het origineel