MEDINOVA
http://www.medinova.com


MediNova tekent samenwerkingsovereenkomst met orthopediebedrijf Somas

Amsterdam, 5 februari 2004 - MediNova gaat intensief samenwerken met Somas bv in St Anthonis. De samenwerking behelst zowel de operatietechniek en -instrumentarium voor voorste kruisbandchirurgie, arthroscopie en schouderchirurgie als training en opleiding van de orthopedisch chirurgen en operatieassistenten. Somas assisteert desgewenst ook bij operaties.

De samenwerking met één partij voor deze ingrepen stelt MediNova in staat tegen gunstige condities in te kopen en dus goede prijsafspraken te maken met zorgverzekeraars, in verband met de doorberekening in de DBC-prijs. Salesmanager Arno Mooring van Somas licht toe: 'Bij de implantaten is bewust gekozen voor Arthrex, omdat deze fabrikant op dit gebied geldt als een koploper in innovatie. MediNova behoudt evenwel het recht gebruik te maken van innovaties van andere marktpartijen als Arthrex niet in staat mocht zijn om daarop in te spelen. De kwaliteit van de zorgverlening moet nadrukkelijk voorop blijven staan. In geval van nieuwe technieken wordt het complete instrumentarium overigens kosteloos door ons aangepast.'

De samenwerking heeft een looptijd van vijf jaar. Gedurende die tijd kunnen de orthopeden en operatieassistenten gebruikmaken van het skillslab van Somas, waarin alle ingrepen kunnen worden nagebootst voor trainingsdoeleinden. De twee partijen gaan voorts samen onderzoeken of uitbreiding te realiseren is van het aantal orthopedische ingrepen dat in klinieken kan plaatsvinden. Het eerste onderzoek op dit gebied is gericht op osteotomie van het onderbeen.

MediNova is het eerste netwerk van dagklinieken in Nederland. MediNova stelt de cliënt centraal en biedt deze persoonlijke aandacht en een optimale service. Ongeacht of het om verzekerde of onverzekerde zorg gaat, kan iedereen bij MediNova terecht. Zonder wachtlijsten, maar met de modernste apparatuur, een klantvriendelijke houding, een professionele uitstraling en een hoge mate van efficiency. MediNova beschikt over drie centra:

- Klein Rosendael, gespecialiseerd in plastische chirurgie, algemene chirurgie, orthopedie en radiologie

- OMC Haarlem, gespecialiseerd in oogheelkunde en refractiechirurgie

- Zestienhoven, gespecialiseerd in plastische chirurgie, orthopedie en hand- en voetchirurgie.
MediNova is lid van de Nederlandse Raad voor Particuliere Klinieken.

Het medische bedrijf Somas bv onderscheidt zich in de markt door niet alleen medische hulpmiddelen te leveren, maar door de gebruikers ook intensief te trainen en begeleiden in het optimale gebruik daarvan. Het bedrijf heeft vier divisies: orthesen, chirurgische techniek, implantaten en internationaal.

Voor meer informatie (