Gemeente Amsterdam

Aboutaleb nieuwe wethouder gemeente Amsterdam
4 februari 2004 - Herbert Raat

Vandaag, woensdag 4 februari, is Ahmed Aboutaleb door de gemeenteraad benoemd als wethouder van Amsterdam. Aboutaleb volgt hiermee Rob Oudkerk op. Met 39 stemmen voor, 3 tegen en 2 ongeldig is de gemeenteraad akkoord gegaan met zijn benoeming.

Ahmed Aboutaleb werd op 29 augustus 1961 geboren in Marokko en woont sinds 1976 in Nederland. Hij studeerde aan de HTS-electrotechniek, waarbij hij afstudeerde op het onderdeel telecommunicatie. Aboutaleb heeft als verslaggever gewerkt bij onder andere RTL4 nieuws, RVU televisie, de NOS-radio en Veronica radio. Tevens was hij persoonlijk voorlichter van staatssecretaris Simons en minister d'Ancona tijdens het derde kabinet Lubbers. Vervolgens was hij hoofd van de afdeling Voorlichting van de Sociaal Economische Raad en aansluitend werkzaam als manager bij het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Tot 1 oktober 2002 was de heer Aboutaleb directeur van FORUM, instituut voor Multiculturele Ontwikkeling en hij is daarna in dienst getreden van de gemeente Amsterdam als directeur van de sector Maatschappelijke, Economische en Culturele Ontwikkeling (MEC) van de Bestuursdienst Amsterdam.

De nieuwe wethouder neemt de complete portefeuille van zijn voorganger over. Dit zijn de portefeuilles Werk en Inkomen, Educatie, Jeugd en Diversiteit, Grote Stedenbeleid.

Pb-023

© Gemeente Amsterdam